Concurs de weekend – Mario Vargas Llosa

Doamnelor şi doamnelor, azi voi fi succint. Ştiţi, e vineri, e concurs & stuff. Premiul de săptămâna asta constă în cărţi, mai exact în două dintre ele. Mario Vargas Llosa – Băieţii şi alte povestiri. Conţine povestiri. Plus romanul de aventuri Animalul inimii al unei autoare contemporane de succes, Herta Muller, nominalizată de două ori la Nobel din partea Germaniei. La Nobelul pentru literatură, ceea ce spune multe. Despre ea. Pentru cine vrea să priceapă multe. Despre ea.  Llosa si baietii

Llosa e oferit de Librăria Humanitas Cluj (Str. Universităţii 4), Herta Muller, de mine. Bonus, semn de carte cu ceva mâţă de la Stoeneşti (Bebiţă sau Pre-pay, nu mai ştiu exact, trebuie să verific). Pornind de la o excelentă idee a prietenului oblic, propunem aşadar următoarele: premiul se va acorda, da, celui care va scrie cea mai inspirată povestire scurtă sau foarte scurtă în maniera lui Alex Moldovan.

Pentru alte informaţii, vă stă la dispoziţie prietenul cel mai bun al omului. Succes enorm! 😀

149 de comentarii la „Concurs de weekend – Mario Vargas Llosa

 1. unicornu' grabit

  asta chiar ma depaseste…
  io tot ce am citit de el a fost „Orasul si cainii” carte care m-a dat pe spate, a fost un fel de dragoste la prima citire… si s-a lasat cu lacrimi si tot tacamul. nici nu indraznesc sa cred ca as putea scrie ceva cat de cat asemanator.
  ma rezum la a admira initiativa organizatorilor… si ma duc la magazin sa-mi cumpar premiul ala 😉

  Răspunde
 2. mumu

  Stateam amandoi pe ghizdul fantanii,
  si i-am spus lui Nasturica’ca mi-e frica
  De Tipesa cu coasa
  de aceea m-am imprietenit cu el, cu Nasturica’catel
  oamenii, oameni cu care n-am nimic in comun,
  m-au tot intrebat
  cum fac de coasa cu nasturele,
  s-au ingemanat.
  O legatura directa si indisolubila
  este ca si Nasturica si Tipesa
  au prostul obicei de a face trasnai.
  Uite de exemplu Nasturica amor
  s-a iubit de picior
  cu un musafir
  care tocmai imbuca
  un meniu sadea,
  Tipesa,
  intr-un schimb de argouri cu unul din veteranii musafiri,
  pe el s-a aruncat
  si l-a lasat Neanimat,
  cu torul pe jumatate infulecat.
  Atatea dandanale fac!!!
  Tipesa negresa si Nasturica fara frica!!!

  Răspunde
 3. cinemavictoria

  langa buton scrie: sunati aici. sun. intru. inauntru un barbat in penumbra. in ce an suntem?, ma intreaba. raspund: ’98. secolul asta sau secolul trecut? privesc pe geam, la frunzele rascolite de vant. si si, ii raspund. fa dragoste cu mine, imi zice. fac. apoi se aude soneria. apoi batai in usa. apoi zgaltaieli si usa e scoasa din balamale. intra acelasi barbat, cu cinci ani mai incolo. fa dragoste cu mine, imi zice. no way. iese. the end.

  Răspunde
 4. lanternativa

  P.S. M-am urcat alaltaieri pe o banca din centrul Helsinki-ului si am urlat cat am putut eu de tare: de ce suntem in 2009?! Ce credeti ca mi-au raspuns trecatorii?

  Răspunde
 5. gyuri

  un prieten de-al meu era tare ciudat. ciudat in sensul ca era format din gauri, multe gauri, si culmea era foarte incantat de acestea, cu toate ca nu putea sa manance, sa bea, sa fumeze, nu-si putea exersa anumite simturi, dar era foarte fericit pana cand i s-a intamplat o tragedie. inchpuiti-va ca intr-o zi s-a impiedicat si a cazut o gaura din el. s-a aplecat s-o ridice… si a cazut in ea.

  Răspunde
 6. cristi c.

  văd că va trebui să mituiesc serios juriul…

  „Nu ştiu cum se întâmplă, însă de fiecare dată când primim oaspeţi vestiţi pierd subit puterea asupra telecomenzii. Aseară de pildă am fost nevoit să urmăresc Cerbul de Aur la TVR, deoarece cuplul respectiv (absolut drăgălaş ca prezenţă, însă etalând gusturi muzicale dintre cele mai reprobabile) şi-a exprimat dorinţa expresă de a se delecta cu melismele andropauzate ale lui Dan Bittman, stricându-ne cheful nouă tuturor. No comment! Cu oaspeţi ca aceştia chiar nu mai vrem să avem de-a face.”

  Răspunde
 7. alex moldovan

  @ ora25 Sunt sigur că te vei gândi tu la ceva… 😀
  @ cristi Clar, am şi uitat să menţionez:
  Orice încercare de mituire va fi întâmpinată cu cea mai mare simpatie, influenţând semnificativ decizia finală.

  Răspunde
 8. ataraxia

  noroc ca am intrat aici pe blog ca altfel nu realizam ca deja s-a facut vineri si a mai trecut o saptamana. ce repede trece viata asta. maine ma trezesc ca fac 50 de ani si nu castig si eu o carte la concurs. oare de ce?

  Răspunde
 9. cristi c.

  „influenţînd semnificativ decizia finală”… că doar nu îs de ieri, de azi şi parcă mîine şi fac 20 de ani bătuţi pe muchie; această sintagmă e de o ambiguitate periculoasă aşa că mă voi feri de practicile pomeninte anterior (să-mi dai înapoi linkurile şi să te faci că nu le-ai accesat)

  Răspunde
 10. ora25

  Astăzi m-am întâlnit cu o veche prietenă. M-a întrebat eu ce relaţii am. – Cum adică ce relaţii am? – Nişte contacte mai importante, nişte persoane în poziţii cheie. – N-am aşa ceva, am zis. N-ai şi tu un prieten pe la vreo bancă, de exemplu? Nu n-am. Atunci poate cunoşti pe cineva care are nevoie de relaţiile mele şi e dispus bineînţeles să achite un comision. -Nu, nu cunosc. -Bănuiesc că de bani nici nu e cazul să te mai întreb, nu? Bănuiesc că n-ai bani! – Nu, n-am. După câteva minute de tăcere stânjenitoare, mi-a strâns mâinile cu însufleţire şi mi-a zis: stai liniştită, rămânem prietene oricum. Gestul ei m-a emoţionat. Cu lacrimi în ochi i-am promis că o să fac tot ce pot. Prietenii mei sunt prea buni pentru mine.

  Răspunde
 11. deedy

  Taceam azi intr-un mod extrem de semnificativ pentru viata mea. Dar daca stau si ma gandesc bine, cand nu am facut-o?
  Exact!

  Răspunde
 12. deedy

  Lumea parea inchisa intr-o perna imensa. Am pus capul acolo unde trebuia si in visul meu elefanteii roz se aberau cu cei mov (iar mov?). Daca ati avea o lume bantuita de elefantei colorati atat de isteric, ce ati face cu ea? Ati accepta-o, i-ati schimba culorile sau ati pleca de acasa? Acesta este noul concurs de sfarsit de saptamana, cu premii fara numar, fara numar, fara numar…

  Răspunde
 13. ora25

  hei, deedy! 😀 În viaţa fiecărui om intervine la un moment dat o tăcere semnificativă. Cel puţin aşa se spune. Eu m-am gândit că o astfel de tăcere nu trebuie lăsată la voia întâmplării aşa că am încercat să o planific cu atenţie, exersând-o în diverse situaţii. Până acum, cel mai semnificativ am tăcut în somn, când toate privirile erau aţintite asupra mea, aşteptând să detensionez situaţia.

  Un elefănţel mov care bântuie visele cuiva, pur şi simplu nu poate fi un elefănţel de vis!

  Răspunde
 14. unicornu' cu ochelari de cal

  adica acolo scria de la bun inceput maniera lui Alex Moldovan??? … atunci m-am izbit cu copita peste frunte, in loc de cucui mi-a aparut un corn, si de atunci lumea imi zice unicorn, desi eu nu’s decat un cal alb pe care l-a lovit orbu’ gainilor.

  Niciodata nu am avut suficienta rabdare, de aia mereu a trebuit sa alerg dupa mine. Sa vezi ce-mi fac daca ma prind!

  Răspunde
 15. ora25

  În urmă cu câteva zile, o bătrânică m-a rugat să o trec strada. Am ajutat-o timp de câteva minute iar la despărţire mi-a urat:
  – Dumnezeu să te aibă în pauza sa! Şi-acum mă întreb dacă Dumnezeu s-a conformat. Voi ce-aţi fi făcut în pauză în locul lui?

  Răspunde
 16. alex moldovan

  @ unicornul rătăcit Acum ai văzut. Ce scuză mai ai 🙂 ?
  @ cristi Întotdeauna există opţiunea hack-uirii blogului şi a ştergerii restului de comentari.
  @ ora25 Hm, un d-zeu care se cere în pauză? Ce dumnezeu…

  Răspunde
 17. Basonteli

  Ar fi fost cu siguranţă o zi excelentă dacă, dintr-o imprudenţă regretabilă, vecinii nu ne-ar fi inundat holul si bucătăria. Mi s-ar părea firesc să fi venit măcar să îşi ceară scuze şi să îşi ofere ajutorul pentru repararea stricăciunilor. Sunt însă foarte rezervaţi în a ne călca pragul din pricină că au aflat deja că lui Saşa îi lipseşte diplomaţia şi că, vânându-i prin casă, le va adresa cuvinte injurioase în limba portugheză.
  În caz că vă întrebaţi cum de cunoaşte atât de bine portugheza, ei bine, iată şi crudul adevăr: a fost timp de treisprezece ani animalul de casă al lui José de Sousa Saramago.

  Răspunde
 18. ataraxia

  eu v-am mai zis ca pisicile de la nastere stiu toate limbile, pentru ca nu stiu in ce tara se vor naste. si cel mai bun exemplu este la murakami, unde pisicile vorbesc atat in japoneza cu japonezii cat si in romana in cartea pe care o am eu.

  Răspunde
 19. alex moldovan

  Ataraxiaaaaaaa. Fata potrivită la locul potrivit. Am adus The League of Gentlemen. Foarte fain! Da’ faza cu Little Britain fiind exagerat… Am văzut 2 episoade şi deja au murit doi câini! E horror! Ce ai matale de spus?

  Răspunde
 20. mumu

  Nasturica’catel 2

  Regatul peste care era suveran Nasturica’catel Demiurgul, era un Regat in care toti ne bucuram si ne desfatam. Eram liberi sa cream, sa ne imaginam, sa…
  Era o ordine…etica??? 😕 🙂
  dar era si fantezie si o bucurie a spiritului.
  Nasturica’catel nu s-a lasat impresionat de gravitatea acumularii de (…), era un Demiurg naiv.
  Intr-o zi ne-a spus ca el n-are nimic cu scepticismul, cu inteligenta, cu stilul. Ne-a spus ca nu stie sa se ocupe de rafinamente.
  Ne-a spus doar ca vrea sa pornim toti in AVENTURA, nu intr-O Aventura, ne-a dat itinerariul si noi l-am urmat…
  mergeam tantosi,
  faceam tumbe, cantam si dansam,
  dar nici unul, nici unul n-am fi stat deoparte!
  Fiecare in felul lui era FIGURA, nu era O Figura. Era STILUL, nu era UN Stil.
  Iar El,
  era Nasturica’catel!

  Răspunde
 21. ataraxia

  @alex: are you local? 😀

  sunt dementiali. ai observat cutia postala care vorbeste la inceput de episod? cat despre cei doi caini … or sa se intample lucruri si mai cumplite 😀

  Răspunde
 22. ora25

  La mulţi ani, Cristic! Înţeleg că există patru variante: ori te cheamă Zaharia, ori Urban, ori Avdeu, ori Elisabeta. Noi îţi urăm din toată inima mult noroc la concurs, indiferent ce nume porţi în realitate!

  Răspunde
 23. cristi c.

  merci merci pentru felicitări 😀

  adevărul despre numele meu este că de fapt mă cheamă jazz, sunt pisica stăpânului meu şi abia aştept să citesc mario vargas llosa

  Răspunde
 24. deedy

  Alex, am net cand vrea el dar ma bucur ca il am macar pentru concursurile de weekend 🙂 si inafara de net am ca vecina o alta printesa, mica, pe care o cheama Mica, si e din bunica siameza si cam atat, si are cam o luna 🙂 asa ca are cine sa imi mai schimbe dispozitia in bine.

  @ora25: mata blanda zgarie branza buna in burduf de cainele care nu latra tace si face ceea ce altuia nu-i place!

  Răspunde
 25. ora25

  mâţa blândă zgârie brânză bună în burduf de câinele care latră nu tace şi face ce altuia nu-i place şi nici dracul nu desface.

  Răspunde
 26. ataraxia

  mâţa blândă zgârie brânză bună în burduf de câinele care latră nu tace şi face ce altuia nu-i place şi nici dracul nu desface ce nici altuia nu-i place

  Răspunde
 27. ora25

  păi aşa o repetăm la infinit!!!

  mâţa blândă zgârie brânză bună în burduf de câinele care latră nu tace şi face ce altuia nu-i place şi nici dracul nu desface ce nici altuia nu-i place şi nici dracul nu desface ce nici altuia nu-i place şi nici dracul nu desface ce nici altuia nu-i place şi nici dracul nu desface ce nici altuia nu-i place …..

  hmm, cred că-i de la meci, se prinde cu purici.

  Răspunde
 28. ataraxia

  a, eu lucrez la un pulover, nu ma uit la menci. oricum, portugalia mananca bataie. deci se poate si la case mari.

  altceva ce mai facem?

  Răspunde
 29. deedy

  mata blanda zgarie branza buna in burduf de cainele care latra nu tace si face ce altuia nu-i place si nici dracul nu desface cand stai ca pe ace si te uiti ca curca-n lemne.

  Răspunde
 30. cristi c.

  sper să nu mai aveţi parte de vizite neplăcute, acum în prag de recital steve vai la cerbul de aur, când kitschul o să atingă cote alarmante
  nu de alta, dar ar fi păcat să nu puteţi juriza aşa cum trebuie

  Răspunde
 31. ataraxia

  de ce naiba sa merit premiu? nu am facut nika. si nici nu stiu sa cant, sa desenez sau sa am vreun talent literar. eu doar casc ochii si uneori mai bat campii.

  cred ca premiul ar trebui sa-l ia cristi pt ca el a si participat la concurs, a fost si ziua lui si mai si canta frumos.

  Răspunde
 32. cristi c.

  seară distractivă, da. râde lumea de mine. ca noroc, sunt un tip cu simţul umorului
  linkuri puneţi peste tot, cât mai multe. pe garduri, în tramvai, la metrou, pe zidurile casei poporului.

  Răspunde
 33. ataraxia

  nu, cristi. de mine se radea. mie personal imi place ce am ascultat si chiar imi aduce aminte ca am pierdut in vara asta un festival de jazz ca nu am avut cu cine sa ma duc.

  ai sa razi, dar adi manolovici acum 8-10 ani statea tot in sectorul 6. dar nu despre asta este vorba. am eu asa o pasiune…

  Răspunde
 34. ora25

  😀 😀 😀 nu doamne, nu râdeam de tine ataraxio, cred că am una din crizele acele de care se tot vorbeşte în ultima vreme

  Răspunde
 35. ataraxia

  @ora25: da. asta am vrut sa spun si eu. azi cred ca esti cu josul in sus.

  cat despre „se poate si mai rau”, tu ai comentat „foarrrte distractivă seara astaaa.” facem si noi ce putem. eu ma mai si concentrez la puloverul asta caruia i-am stricat marginile. firar.

  Răspunde
 36. ora25

  cristi, toate crizele la un loc. ele formând o criză unică foarte complexă. 🙂

  ataraxia, păi e distractivă, e foarte artististică şi veselă, nu mai fi aşa suspicioasă.

  chiar nu înţeleg ce aveţi cu mine! 😀

  Răspunde
 37. ora25

  după ce că râd aşa în casa omului ca-n biserică, ar fi chiar culmea să recunosc că râd de el. deci nu recunosc nimic.

  Răspunde
 38. alex moldovan

  N-avem zebră. Cred că alea din reclamă sunt împrumutate de la Zoo. Ar trebui reclamaţi, anyway.
  Eu îmi doream mai demult o cămilă, dar n-am avut noroc 🙁 of, of, măi, măi.

  Răspunde
 39. Pingback: Premiului Nobel pentru Literatură 2010: Mario Vargas Llosa « alex moldovan

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.