Concurs de weekend – Antoine de Saint-Exupery

citadelaA venit din nou momentul fatidic din an în care cu inima grea, bântuit de remuşcare şi de majora carenţă culturală, scot cu mâna tremurândă din raftul bibliotecii Citadela lui Saint-Exupery. Fac asta de vreo zece ani şi cu acelaşi rezultat. I-am arătat-o pisicii, după care i-am spus: „Ştii dumneata ce e asta? Nu ştii. Ei bine, îţi spun eu: cartea pe care n-o voi citi niciodată.” E o capodoperă: conţine atâtea pilde, vorbe memorabile şi excelent material pentru citate, că autorul pare mai înţelept decât Solomon – ce vorbesc eu, mai înţelept decât Dumnezeu. Zău, are cel puţin două înţelepciuni şi „mari adevăruri” pe pagină. Oare cum e să trăieşti cu unul ca el în casă? Nici nu te-ai trezit bine că-ţi şi trânteşte două gândeme de cu bună dimineaţă, de rămâi cocoşat toată ziua (bine, nici traiul alături de mine nu e uşor; dar eu îmi dozez mai judicios învăţăturile către lume). Încă un amănunt simpatic: folosirea omului generic, nu a persoanelor. Avem aşa: geometrul, arhitectul, generalul, zidarul, pantofarul, cofetarul şi, desigur, femeia şi bărbatul. Răsfoind-o din nou, am dat de două locuri în care individul îşi exprima dispreţul pentru cel ironic. He, he, he, oare de ce nu mă mir? Antoine de Saint-ExupéryPriviţi-i  şi poza: un băieţel foarte serios (care aici parcă aduce niţel cu Mr. Bean, nu credeţi?). Dar nu vă dau eu lecţii: probabil că aţi citit-o deja (de câteva ori, cu markerul în mână) şi v-a plăcut. Din punctul meu de vedere, Saint-Exupery e opusul perfect al lui Gombrowicz: primul are în cap doar structuri şi cetăţi, al doilea luptă împotriva Formei. Nu cred că pot să-ţi placă amândoi în acelaşi timp. Eu îl iubesc pe Gombro. Asta e clar.

Sincer, m-am plictisit deja de ritualul meu anual şi v-am plictisit şi pe voi. Ofer deci cartea cuiva care o va aprecia la justa-i valoare. Mie, sincer, mi s-a aplecat de atâta înţelepciune. Dar pentru asta va trebui să depuneţi un minim efort. Fizic. De multă vreme mă întreb care e limita WordPress-ului. A venit momentul să aflăm. După săptămâni de subtilităţi nemaivăzute, organizăm prima competiţie de enduro. Câştigător va fi declarat cel care va face cele mai multe comentarii la prezentul post. Well?

Cartea nu trebuie s-o păstraţi – o puteţi face cadou, de exemplu, unui tânăr aflat în căutare de modele şi repere solide: asta în special dacă doriţi să vă asociaţi numele cu posibilul viitor dictator al ţării :D. În plus, se află într-o stare foarte bună. E, practic, necitită.

Spor & enjoy 😀 😀 :D!

869 de comentarii la „Concurs de weekend – Antoine de Saint-Exupery

  1. almanahe

   s’oro, eu şi ummagumma ne băgăm degetele în citadela; procedeul e simplu, în 10 paşi…rapizi.
   pasul 1: mergem la o terasă;
   pasul 2: comandăm ceva;
   pasul 3: punem cărţii întrebarea: „suntem?”
   pasul 4: băgăm degetu’
   pasul 5:aflăm că ” omul este asemenea unei citadele…Atunci începe spaima de a nu mai fi”
   Pasul6: chicotim;
   Pasul7: ne ia cu frig(s-a făcut răcoare);
   Pasul8: mai comandăm o bere:
   Pasul9:comentăm aprig pasajul;
   Pasul1o: băgăm citadela-n geantă şi plecăm, cu gând:
   „Doar direcţia are un sens. Important este să mergi înspre, nu să ajungi..”

   Răspunde
   1. ora25

    :)))))<3))))) îmi vine să duc mîna de pionier la tâmplă şi să cînt totînainte; chiar acum dau o fugă înspre 🙂 cheers! (da' mă-ntorc! adică am voie, da?)

    Răspunde
 1. cinemavictoria

  ce-i mai terorizam io acu’ cativa ani pe anticarii de la universitate pe cand cautam jurnalul lui gombro! se uitau aia la mine ca la e.t. si intrebau „gombro-cum”? ceea ce probabil nu s-ar fi intamplat daca ziceam saint-exupery. 🙂

  Răspunde
 2. ora25

  haaaa?????? tocmai mi-a zis colega mea că azi e vineri. eram convinsă că e marţi şi chiar mi se părea simpatică mutarea week-endului mai devreme! şi ma gandeam ca şi concursul va dura pana luni…. Dumnezeule! vorba unui puric.

  Răspunde
 3. cristi c.

  în lumina acestor considerente pun pariu că va câştiga vianu mureşan.
  dar el deja are cartea
  mai bine să nu participe la acest concurs, aşa cum fac şi eu, pentru că

  refuz să particip la acest concurs

  Răspunde
 4. le maK

  Aproape că-mi doresc să particip şi implicit să câştig, dar entuziasmul debordant al Domnului cristi c. de a nu câştiga această carte mi-a sugrumat dorinţa. Unde mai pui că am antecedente la plusarea de comentarii inutile… până la peste 777.

  Răspunde
 5. le maK

  Pentru care fapte, ar trebui să vi se facă tuturor milă şi să renunţaţi de bună voie şi nesiliţi de nimeni, oferind astfel şansa Citadelei de a-mi aparţine.

  Răspunde
 6. le maK

  Pentru că şi eu am o pisică căreia aş putea să-i spun “Ştii dumneata ce e asta? Nu ştii. Ei bine, îţi spun eu: cartea pe care n-o voi citi niciodată.”

  Răspunde
 7. le maK

  … e clar că întrebarea formulată astfel, s-ar fi propagat doar din colţ în colţ… până-n colţul trei al cerebelului în formă de triunghi, odihnindu-se acolo.

  Răspunde
 8. le maK

  „Când merg cu autobuzul la şcoală mă uit la maşinile care trec de noi şi le reţin culorile.

  3 maşini roşii la rând înseamnă că va fi o Zi Destul de Bună. 4 maşini roşii înseamnă că va fi o Zi Bună. 5 maşini roşii înseamnă că va fi o Zi Foarte Bună.

  Iar 4 maşini galbene la rând înseamnă că va fi o Zi Neagră, adică o zi în care nu vorbesc cu nimeni şi nu mănânc la prânz nimic şi nu-mi asum riscuri, fiindcă galbenul e culoarea cremei de ouă, a liniilor duble galbene şi a frigurilor galbene, care e o boală mortală.

  Dar dacă văd 3 maşini roşii la rând sau 4 maşini roşii la rând sau 5 maşini roşii la rând, mă simt în siguranţă şi este o zi bună pentru un proiect.“

  Răspunde
 9. le maK

  Uite, aş putea să-l compar pe Christopher cu Micul prinţ. Asta dacă aş fi citit Micul prinţ. Dar cum n-am citit, nu-l pot compara. Dar dacă aş fi citit Micul prinţ, sigur aş fi găsit că au ceva în comun.

  Răspunde
 10. ora25

  elipsele sunt cele mai importante lucruri într-o frază. nu ştiu de ce ţi-ai ales o viaţă aşa de searbădă, plină de subiecţi şi împredicaţi.

  Răspunde
 11. ora25

  hmm, that’s a tricky one! aşa se scrie? în fine. le mack, eu nu te-am iubit nici până acum, nu-i aşa că nici nu ştiu ce-am pierdut?

  Răspunde
 12. le maK

  Dragă domnule Alex Moldovan, ar fi prea mult dacă aş îndrăzni să afişaţi un raport în real time, ca să ştim cui îi aparţine cartea şi deci prin urmare, cui trebuie să-i tăiem mustăţile?!

  Răspunde
 13. cinemavictoria

  @le mak: am citit io mai demult ca prea multe virgule intr-un text tradeaza nevroza. asa ca mai bine mai putine decat mai multe …

  Răspunde
 14. le maK

  Şi pentru că voi toţi muriţi de curiozitate-mi. Cum ar fi cum că cine mama măsii mai e şi asta de apăru subit şi ne fură minunata carte pe care oricum nu o va citi, dar o va câştiga.

  Răspunde
 15. ataraxia

  @le mak: se vede ca esti noua pe aici. daca ai fi avut rabdare sa citesti putin pe blog inainte sa postezi, ai fi vazut ca pe aici nimeni nu moare de curiozitate si ai fi vazut si in spiritul carei idei se scriu comentariile. asta daca vrei sa te integrezi.

  asta ca sa nu ne confuzi cu comentatorii de pe alte bloguri mari si tari. alex, daca imi dai voie 😀

  Răspunde
 16. ataraxia

  ora25: nu mai stiu cine zicea asta. cu omul e urat si toti avem in noi ceva rau etc etc citisem ceva undeva dar nu mai stiu unde si ce 😀 doar ca era despre om ca ar fi rau in general.

  Răspunde
 17. ora25

  dacă vă zic că eu chiar nu mai ştiu cum am ajuns aici, mă credeţi? ce enervant, să îţi lipsească aşa o bucată de istorie personală…

  Răspunde
 18. ora25

  păi e tot mai bine. dacă am uitat să număr orele până la week-end crezând că e marţi, cred că sunt bine sănătoasă mulţumesc de întrebare.

  da’ băi şoseeetele, aţi văzut ce şosete are alex?

  Răspunde
 19. ora25

  ataraxia fii pe fază că îţi spun eu ce se întâmplă cu şosetele lui alex. până acuma n-am greşit la niciun profil: când şi le dă jos le aruncă direct la gunoi. (nici nu le mai pune în farfuria pisicii).

  Răspunde
 20. cinemavictoria

  cred ca m-a ajuns blestemu’ olandezului … azi m-am intalnit cu un sofer din firma, care mi-a zis: „doamna, vedeti ca vi s-au rupt blugii.” asta fiindca blugii mei sunt rupti in genunchi, da’ asa i-am cumparat. de fapt am cumparat ruptura, blugii au fost bonus …

  Răspunde
 21. le maK

  Ataraxia, am întrebat pe Alex de ce eram la spam şi nu mi-a răspuns dar în schimb mi-a răspuns că să încep cu începutul deşi acea întrebare îţi era adresată ţie de la care tu, aşteptam un răpuns. Dar fie.

  Răspunde
 22. ora25

  părerea mea e că tot vasele care spală maşini sunt mai simpatice. le mak, să ştii că dacă nu mă uit la tine nu înseamnă că nu te ascult. nu mi-a scăpat nimic. chiar şi exupery le-ar fi preferat. un pilot ştie ce înseamnă o farfurie adevărată.

  Răspunde
 23. ataraxia

  maica, cinemavictoria, cand ai sa ajungi la varsta mea si o sa te apuce durerile de oase, inclusiv de genunchi, o sa regreti blugii rupti asa cum regret eu tricoaiele scurte si lipsa caciulii la -10 grade.

  alex: noteaza noua expresie „regret blugii, regret tricoul”. sau nu e noua?

  Răspunde
 24. ora25

  îţi dai seama ataraxio când ne-o băga le mak o muzică de-aia cu huuuuubuhuuuu şi apoi deodată un răcnet, apoi un zbierăt, apoi un orăcăit, apoi un horcăit, apoi un geamăt, apoi un oftat prelung…! îţi dai seama că o să murim?

  Răspunde
 25. ora25

  deci oricum sunt niste indivizi de necitit, mai bine ca s-a strans nazismul acolo si n-a dat năvală peste vreun scriitor adorabil.

  Răspunde
 26. cinemavictoria

  ataraxia, io am ramas marcata din facultate, ca faceam armata si cand plutonul se intorcea la stanga io ma intorceam la dreapta si o porneam in pas de defilare in directia opusa. pe vreme de iarna purtam mantale si trebuia sa-l trezesc pe taica-meu sa-mi puna mantaua in spate, ca nu puteam s-o-mbrac singura. ce sa mai pomenesc de caciula … asa ca io una nu pot sa regret vreodata o haina, n-am cum, plizzz …

  Răspunde
 27. ataraxia

  propun sa citim numai scriitori comunisti, si asa-l avem in sange. de buna zi alex il pomenea pe iliescu. plm. iliescu, alex? sa ne strici weekendul de cu vinerea in cap?

  si totusi, scriitori comunisti sunt populari iar in cei nazisti se arunca imediat cu pietre. intrebare mea cheie, suspans suspans suspans, este: DE CE?

  Răspunde
 28. cinemavictoria

  alex, eu propun sa-i spunem fetei ca oricum toate premiile de pe acest blog merg la inegalabilul cristi c. 🙂 sa n-o mai tinem in tensiune. 🙂

  Răspunde
 29. ora25

  în a doua etapă se ducea cu educaţia la prietenii lui mai deştepţi şi ăia cădeau în amiina (dacă nu ştiţi ce înseamnă vedeţi pe muzikamagika) !

  Răspunde
 30. ora25

  începea să îi placă atât de tare lucrul respectiv încât ajungea la concluzia că-s cam de rahat aşa că nu mie îmi place îndeajuns.

  Răspunde
 31. ora25

  rodie n-am. măr cu scorţişoară doar. aşa că roi-boss …. că l-am cumpărat azi 🙁 şi tocmai am băut cană exact de-asta

  Răspunde
 32. Arana

  Pe cand m-am trezit eu – la viata, caci am bolit toata ziua in pat – deja s-a ajuns aici la numere impresionanta. N-am nicio sansa, dar particip la concurs cu 1 comentariu. Sunt sigura ca intr-un univers ciudat 1 e maximul absolut, infinitul si dincolo de el. Poate impresionez prin lipsa de implicare, n-ar fi prima data, sau poate da. Oricum, nu ma pricep sa vorbesc mult, sunt defecta.

  Răspunde
 33. ora25

  pe-ăsta pe care deja îl beau îl cheamă creamy rooibos şi cică becomes more pronounced with fine and fleeting vanilla aroma. bright orange aroma underlines freshness of the natural bouquet. bine, cine stă să citească ce scriu ei.

  Răspunde
 34. ora25

  toate etichetele pe care le ştiu eu încep aşa : ” de pe dealurile însorite ale…”, sau „din podgoriile însorite ale ale”..

  Răspunde
 35. ora25

  da. cam aşa zic şi eu. cu ceaiurile albe numai eşecuri până acum 🙁 pur şi simplu mă oftic de câţi bani am dat pe ele, de la cei mai diferiti producatori. nu-s ce trebuie.

  Răspunde
 36. ataraxia

  @ora25: eu nu mi-am luat teapa pana acum cu ceaiurile albe desi am luat si mai ieftine. ma gandeam ca s-ar putea sa nu-ti placa tie pur si simplu, dar este mult mai soft decat ceaiul verde.
  aici am norocul sa gasesc multe alte branduri pe langa clasicul si nasolul lipton.

  le mak: trebuie sa te autoeduci sa gusti cafeaua si ceaiurile fara zahar. din multe motive. by the way, teoretic ceai este doar cel negru, verde si alb. restul sunt infuzii pe care le bem cand este frig sau cand mergem la nani.

  Răspunde
 37. cinemavictoria

  valeu, lipsesc si io cateva ore din motive fiziologice si se dubleaza numaru’ de comentarii. si tu, alex, voiai sa inchizi blogul … noi ce era sa facem in cazul asta? sa ne intoarcem la blogurile noastre? ma apuca ameteala cand ma gandesc …

  Răspunde
 38. le maK

  De care promit să mă bucur fără adaos de miere sau lapte, cum îmi stă în fire. N-aş vrea să creadă ataraxia că-i ignor sfaturile, deşi nu i le împărtăşesc. Fac o excepţie.

  Răspunde
 39. cinemavictoria

  eu beau vin rosu, ca sunt anemica, sorry, am reteta. 🙂
  iar maine dimineata imi fac un ceai verde lipton cu menta si-l beau in timp ce mananc paine cu unt si cu sare, o sa inchid ochii si-o sa fie ca intr-a opta in tabara la garbova …

  Răspunde
 40. ora25

  de la cărtureşti e bun ceaiul cu gust de pământ. are şi puţin gust de pământ, dar mai mult de peşte afumat… faţă de teekane unde peştele e proaspăt.

  Răspunde
 41. le maK

  Iată de ce, citez: “Cei ce nu schimbă nimic nu devin nimic. Viaţa nu va fi servit împlinirii lor. Iar timpul curge pentru ei asemenea unui pumn de nisip, pierzându-l.”

  Răspunde
 42. le maK

  Unul din preferatele mele este Pharao’s Dream. Dar atenţie când îl consumaţi, conţine rădăcină de valeriană care vi-l aduce pe Moş Ene pe la gene. Şi, şi mai mare atenţie să nu lăsaţi pisica pe lângă ceai că o apucă pandaliile. Da, de la valeriană. De altfel e un ceai spicy, conţine printre altele piper. 🙂

  Răspunde
 43. Pingback: Concurs fara premii! tot de weekend – Cronica pasarii arc

 44. ataraxia

  Am gasit asta pe ggl:

  Também são comuns as expressões:

  Essa mulher é boa pra CARALHO (definindo a beleza)= femeia asta e buna pt p*

  Essa dona é feia pra CARALHO(definindo a feiura)= femeia asta e urata pt p*

  Esse filme é velho pra CARALHO (definindo a idade)= femeia asta este bantarana pt p*

  Essa mulher mora longe pra CARALHO (definindo a distancia)= femeia asta locuieste prea departe pt p*

  sau:

  Mas que CARALHO você está dizendo? = ce plm spui?

  Răspunde
 45. le maK

  Deoarece: ora25 are deja Citadela, ataraxia a propus să se facă alt concurs fără premii că ăsta este evident câştigat de subsemnata, cristi c. nu participă, cinemavictoria e şi nu e (ba chiar mai mult nu e, prezentă, zic), iar restul fiind cantitate neglijabilă cred că putem stabili deja câştigătorul.

  Răspunde
 46. alex moldovan

  Dumneata, le maK, nu ştii oare / că eu sunt mic şi că mă doare?… pardon, wrong text, nu ştii aşadar că eu procedez discreţionar? Ba prin sistemul ini mini miny moe, ba lăsându-mă mituit, ba, ba, ba.
  De data asta, cine crede că a câştigat îmi spune şi primeşte cartea (după rezolvarea contestaţiilor). Merg pe încredere.
  Are u cool with that?

  Răspunde
 47. le maK

  Mi-am dat seama de o treabă: cu cât suntem mai mulţi pe blog cu atât merge mai greu. Când era PREZENŢA 1, zburau comentariile… amu. Pauză. Linişte. Aşteptare.

  Răspunde
 48. le maK

  Ştiam eu că mârşăvia oamenilor mă va duce la pierzanie. Deci spui practic că deşi am depus efortul anunţat iniţial, citez „Câştigător va fi declarat cel care va face cele mai multe comentarii la prezentul post.”, nu voi câştiga. Fie.

  Răspunde
 49. le maK

  Dacă stau să mă gândesc mai bine, ambiţia asta a mea de a câştiga Citadela e una prostească. Şi cum voi nu mă vreţi. Oricum ora25 o să-mi dăruiască Micul Prinţ

  Răspunde
 50. cinemavictoria

  le mak, pentru cultura ta generala, sa stii ca eu am dormit azi-noapte la alex pe blog. (mie imi place sa dorm cu lumina aprinsa.) deci am fost, asa sa stii, sa nu mai zici …

  Răspunde
 51. ultimulunicorn

  am stiut de la inceput ca n-am nici o sansa in concursul asta. pai la lenea mea legendara…. asa ca m-am dus si-am tras un pui de somn.
  deci? cine a castigat?/:)

  Răspunde
 52. ora25

  în madagascar zero-orez. mi-a adus ceai de vanilie da’ mi-a fost milă să beau din el pentru că e într-un ideal pachet negru.

  Răspunde
 53. cinemavictoria

  y es el hombre al fin como sangria que a veces da salud y a veces mata. pe mine erau sa ma omoare amandoua, dar iata-ma azi aici teafara si nevetamata …

  Răspunde
 54. ora25

  eu de exemplu mi-am dat seama că în poloneză păpădia are aceleaşi două denumiri populare pe care le are şi în română, dintre care desigur, o denumire este cea de păpădie. lucru pe care l-am realizat uitându-mă lung la header şi la porcul care probabil adulmecă un parfum deosebit.

  Răspunde
 55. ataraxia

  eu urmaresc un reportaj foarte interesant despre inmormantarile ecologice din UK. exista un cimitir unde in loc de cruci sunt plantati pomi, pur si simplu nu vezi urma de ciment, iar acum se vorbeste despre cosciugele ecologice. cel mai la moda cosciug este cel din bambus (putrezeste inaintre mortului) iar cel mai ieftin este din carton. da. un carton ca ala de la televizoare. fooooarte interesant.

  Răspunde
 56. ora25

  13. foarte drăguţă propunere dar mi-e mult mai simplu prin poştă.

  alex, n-am mai rezistat, am încercat să ascund atâta vreme…

  Răspunde
 57. le maK

  E bine ca timpul care se scurge să nu ne macine şi să ne piardă asemenea unui grăunte de nisip, ci să ne împlinească. E bine ca timpul să fie o construcţie.

  Răspunde
 58. le maK

  Doar direcţia are un sens. Important este să mergi înspre, nu să ajungi, căci nu ajungi nicăieri, decât în moarte.

  P.S.: Brrrrrrrrr… te ia cu fior pe şira spinării.

  Răspunde
 59. alex moldovan

  Oooooooooo! De ce n-aţi spus nimic? Măi copii, dacă voi vă iubiţi, eu n-am nimic împotrivă. Prejudecăţile n-au ce căuta aici. Chiar dacă asta înseamnă să rămân fără porc. Să ştii că e un porc reuşit şi bine-crescut.

  Răspunde
 60. ataraxia

  io am fost la olimpiada de fizica dar de zgripturoaica de la franceza nu vreau sa-mi amintesc.

  by the way, cine este dl. gramada?

  Răspunde
 61. alex moldovan

  Lume, lume. S-a mai încheiat un weekend glorios. 722 de comentarii so far. Ziua de vineri în special a fost o încântare – pentru care vă mulţumesc tuturor. You are all so much fun 😀 😀 😀
  După toate aparenţele, câştigătorul concursului e noua noastră cunoştinţă le maK, pe care o felicităm călduros şi o mai aşteptăm pe la noi, căci inspiratoare s-a dovedit prezenţa ei. Se opune cineva? Nu. Abţineri? Nici vorbă. Good. Adjudecat!
  Cu acestea fiind spuse, nighty-night and see you laters, aligators!

  Răspunde
 62. almanahe

  Felicitări, lemak!
  s’oro25, slăbuţ! la o evaluare superficială, aşa, lemak te-a luat cu aproape 100 de comentarii în plus! Dacă te consolează cu ceva, ataraxia a avut cam 50 de comentarii în minus faţă de tine, iar alex cu vreo 10, tot în minus.
  Alex, încă câteva concursuri şi îl iei pe Zoso pe zălist… Data viitoare convoacă-mă, voi face eu treaba asta murdară a numărării comentariilor. 😛
  Oricum ar fi, mă bucur că sunteţi fericiţi cu toţii.
  Păcat că cristi.c a refuzat să participe încă de la început…

  Răspunde
 63. ora25

  🙂 🙂 🙂 adevărat e că niciodată nu ştii de unde sare almanahele! ştii cum e, când e vorba de citadele nu prea se înghesuie lumea. ar trebui să-i mulţumim lui le mak deşi, sub 777 ??? asta nu e deloc o evoluţie…

  Răspunde
 64. cinemavictoria

  recunoasteti ca last but not least si eu am pus umarul: ca sa imi adjudec comentariul cu numarul 700, am facut ceea ce stiu eu sa fac mai bine: am vorbit cu peretii. 🙂

  Răspunde
 65. ora25

  da, da, ştim că tu mai şi dormi pe blogul lui alex, chiar mă întrebam dacă n-om fi dormit împreună deja. eu îmi adjudec comentariul cu numărul 1 şi sârguinţa în votare. 🙂

  Răspunde
 66. alex moldovan

  @almanahe: wow. Adică wow. Sper că nu le-ai numărat manual… Data viitoare te fluier în spatele blocului să cobori la noi de la început 😉
  E ceva de speriat aici la noi: se pare că toată lumea a dormit cu toată lumea sau mi se pare mie?! Ce moravuri, dom’le!

  Răspunde
 67. ora25

  asta cu dormitul se petrece şi la almanahe, deja e acuzată în sus şi-n jos. cred că e ceva contagios dormitul ăsta.

  alex, trimite-şi mie adresa fetii (cu voia ei, of course) să scap şi eu pe această cale de micul prunc.

  Răspunde
 68. cinemavictoria

  beton!!! numa’ sa ma duc diseara acasa si sa ma asigur ca inca o mai am si n-am pierdut-o intentionat cu ocazia deselor mutari … 🙂

  Răspunde
 69. ora25

  apăi dacă începem curăţenia de Crăciun de pe-acum, am şi eu o carte de care aş vrea să scap dar e aşa de proastă încât nu ştiu, zău, dacă nu cumva matematica e mult mai de dorit. cu alte cuvinte, daca nu o vrea nimeni, o voi arunca festiv la tobogan, in momentul decernarii premiilor de week-endul viitor: A.M. Homes – „Cartea asta îţi va salva viaţa”.

  Răspunde
 70. almanahe

  Manual, Alex! Manual le-am numărat, că de pe la 3 dimineaţa nu mai aveam somn şi am zis că decât să număr oi (ca s-adorm la loc) mai bine să vă număr pe voi…evident că am rotunjit cifrele c-ameţeam, iar de adormit n-am mai adormit…şi, Alex, eu am fost p-aci chiar din prima zi, dar am refuzat să particip(acu o să zică cristi c. că-l imit?) pentru că am citit şi răscitit „Citadela”, ba mai mult decât atât, sub imboldul berii cu lămâie eu şi Umma ne-am apucat într-o zi, la o terasă să ne dăm în citadelă precum ţigăncile în cărţi. Aşa a rezultat postu’ăsta …da’ la următoru’ concurs vă asigur de TOATĂ concurenţa mea. 😛

  @cinemavictoria, când să te număr şi pe tine a trebuit să plec la serviciu, altfel nu scăpai! 🙂

  PS: cred că am pierdut timpul şi cititnd comentariile, altfel mă încadram cumva şi apucam să număr pe toată lumea…acu că am capătat experienţă o să fie mai uşor…

  @aaaaaaa, s’oro25 am senzaţia că alex făcea referire exact la acel comentariu maliţios de pe blogul meu…:)

  Răspunde
 71. ora25

  Yes! Imi suna mie a ceva util cartea asta plină de sentinţe. De-acu-ncolo la „Cuvântarele de vise” tre’ să ghicesc în Citadela, da da da, ştiu ştiu! parodia ta daaa ştiu… în care tu pipăiai diverşi blogări şi blogăriţe. 😀 😀

  Răspunde
 72. almanahe

  s’oro, îhî! Iată ce PROPUN!
  zic să descoperim ce carte avem în comun, să ne luăm câte-o bere lângă noi şi să ne dăm în ea…stabilim nişte întrebări la care se presupune că respectiva carte ne-ar da răspunsul, ne umezim apoi deştu’ şi-l băgăm…
  îl băgăm la întâmplare între foile generoase ale cărţii şi povestim despre asta…o facem la mine sau la tine…sau la alex, că tot e generos şi generator de concursuri…da’ n-o lungim trei zile că mi se lungesc …mi se lungesc, ce să mai…

  Răspunde