Festivalul de foarte scurt metraj 2011

A XIII-a ediţie a festivalului (a V-a pentru România) ajunge simultan în 70 de oraşe din România, Franţa şi în alte 15 ţări. Este o selecţie proaspătă de filme de maxim 3 minute, reprezentând cele mai bune şi cele mai scurte producţii actuale. Très Courts vă dau întâlnire oriunde vă aflaţi, între 6 şi 8 mai, din Paris la Cluj-Napoca, Chişinău, Iaşi, Singapore, Rio, Timişoara sau Rabat… şi pentru prima oară anul acesta în Bistriţa, Sibiu, Bratislava.

Festivalul propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durate filmelor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental… Amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii.

Festivalul are loc în 6, 7 şi 8 mai 2011, în aproximativ 100 de oraşe din lume, dintre care peste 25 sunt din România, Ungaria şi Republica Moldova. În total, 13 ţări de pe cele 5 continente găzduiesc festivalul. Pentru mai multe informaţii despre locaţiile festivalului în ţara noastră, accesaţi site-ul nostru, secţinea Oraşe. Centrul cultural francez Cluj este coordonatorul Festivalului Très Courts în România, Ungaria şi Moldova.

_________________

Programul pentru CLUJ-NAPOCA:

5 mai, Fabrica de Pensule (str. Henri Barbusse 59-61)

18:30 – Around the Très Courts Romania

19:30 – Selecţia internaţională

22:00 – Paroles de femmes

6 mai, Casa Municipală de Cultură (Piaţa Unirii 24 et.1)

16:00 – Très Courts Familial (filme pentru publicul tânăr)

18:00 – Paroles de Femmes

19:30 – Around the Très Courts Romania

21:00 Party Très Courts in Le General (Eroilor 18)

7 mai, Cinema Victoria

21:00 – Selecţia internaţională

intrare liberă la toate proiecţiile

Deci, cu mic cu mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.