Lansare Patrizio Trequattrini | Şantajul

Editura Herg Benet şi Librăria Book Corner Librarium vă invită joi, 16 februarie, de la ora 14.00, în strada Eroilor nr. 15 din Cluj-Napoca, la lansarea cărţii „Şantajul”, un roman semnat de autorul italian Patrizio Trequattrini, în traducerea lui Laszlo Alexandru. Discuţiile se vor face în prezenţa autorului. Invitaţii săi sunt scriitorul Ovidiu Pecican, Carmela Lista (Directorul Centrului Cultural Italian Cluj) şi traducătorul, criticul literar şi scriitorul Laszlo Alexandru. Patrizio Trequattrini s-a născut în 1958 la Roma. La sfîrşitul studiilor liceale a colaborat la pagina culturală a cotidianului „L’Umanità“. A absolvit studii de Filosofie teoretică, la Universitatea „La Sapienza“ din Roma, cu o teză despre Giovanni Gentile. A predat filosofie, istorie şi literaratura. În 2007 a publicat romanul „Il ricatto“ (Şantajul). În 2008 a publicat tragedia „Furio“. În 2010 a publicat versiunea română a tragediei „Furio“ (Cluj, Ed. Eikon).

“Singurul mod de-a fi sinceri este să recunoaştem că trebuie să trăim în lume etsi deus non daretur. (..) Însuşi Dumnezeu ne învaţă că viaţa noastră omenească trebuie să continue de parcă el n-ar exista.” (Dietrich Bonhoeffer)

“Eclipsa luminii lui Dumnezeu nu înseamnă stingerea sa, chiar mîine ceea ce s-a interpus ar putea să dispară.” (Martin Buber)

Acestea sunt cele două motto-uri care deschid romanul „Șantajul”, ce ar putea fi citit deopotrivă ca un roman de aventuri, cu mister şi răsturnări de situații, dar şi ca o suită de reflecții asupra lumii contemporane, în special asupra rolului artei în viețile oamenilor.

Un comentariu la „Lansare Patrizio Trequattrini | Şantajul

  1. Pingback: Lansare de carte: “Şantajul” « Laszlo Alexandru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.