Concurs | Radu Ţuculescu | Femeile insomniacului

Aseară s-a lansat la Cluj cel mai recent roman al prozatorului Radu ŢUCULESCU, Femeile insomniacului. Graţie prietenului nostru Vali Derevlean, am intrat în posesia unui exemplar semnat chiar de autor. Dacă vă doriţi să primiţi cartea cu pricina, nimic mai simplu. Tot ce aveţi de făcut este să răspundeţi la următoarele curiozităţi ale noastre:

Cum credeţi că ar trebui să arate o lansare de carte care să vă tihnească total? Aţi fost la vreuna care să vă fi fost cu adevărat pe plac? Şi, dacă da, cum fu? Şi de ce?

Răspunsul cel mai interesant va fi răsplătit, evident, cu un exemplar din acest volum. Pentru care mulţumim Librăriei Book Corner şi Editurii Cartea Românească.

Concursul începe, ca de obicei, vineri la prânz şi durează până duminică seara. Cărţile nerevendicate se reportează după două săptămâni, iar destinatarul premiilor trebuie să aibă o adresă din România. Alte amănunte şi precizări vor fi publicate pe parcurs, pe măsură ce le vom afla rostul şi locul. Dacă le vom afla. Dacă nu, nu.

Spor la răspunsuri inspirate!

19 comentarii la „Concurs | Radu Ţuculescu | Femeile insomniacului

 1. b

  Am fost la mai multe…problema e ca te simti ca un extraterestru acolo, pentru ca vine putina lume, care de obicei sunt aceiasi din lumea literara, iar restul care mai venim suntem putini si the odd one out.

  Răspunde
 2. Aniela

  Am fost, dar nu imi plac pentru ca nu sunt foarte interactive si oamenii se iau prea in serios, chiar si pentru carti unde nu este cazul. Mi-ar placea sa ma duc la lansari unde atmosfera este mai destinsa, se sta pe pufuri, se bea ceai sau bere, se zambeste sincer si nimeni nu stramba de nas daca nu te dai inteligent.

  Răspunde
 3. levantin

  …sa fiu sincer, fu mishteaux…da` o lansare care sa-ti tihneasca, una de pomina, ar trebui -asa cre` io- num` io cu sciitoru` respectiv…ma si vad cu Tuculescu, este ruda cu pictoru`???, intr-un spatiu cald, cu sofale large si placute…apoi la un vin, intr-o mica locanta cu shtaif…si apoi scandal pe carte…cam asa…daca nu va place ce v-am scris si, totusi, va ramane o carte poate ca…face-tzi o abatere de la norma concursului…

  merci Becaud

  Răspunde
 4. Man

  daca e vorba de poezie sau proza autorul trebuie lasat sa isi citeasca literatura, ma plictisesc interventiile celor din sala pe marginea a ceea ce tocmai au ascultat. In plus nu poti veni dupa cinci minute de ascultat lectura autorului cu o viziune asupra literaturii acestuia si risti sa pierzi ceea ce tu ar trebui sa descoperi prin propria lectura.
  asta imi place cel mai mult la o lansare, sa stau intr-un colt si sa il aud pe scriitor citind iar senzatia e mult mai placut/profunda atunci cand ascult poezie (vezi si editiile Cartea Romaneasca cu CD cu lectura poetului).
  O zi buna!

  Răspunde
 5. Ioana

  Am fost la o conferinta sustinuta de Ana Blandiana, incheiata cu lansarea a doua carti scrise de ea. Atmosfera era incarcata de prezenta ei, in asa fel incat m-am desprins cu totul de mine si am intrat in intregime in universul spus de ea. La final, ne-a citit cateva poezii ( la cererea publicului ) alese la intamplare dintr-un volum pe care tocmai il lansa; impresia mea a fost ca totul se leaga, tot ceea ce fusese spus inainte cu momentul poetic de la final. Interventiile publicului nu au fost numeroase, dar ma incitau, starnindu-mi curiozitatea pentru raspunsurile Anei Blandiana. Mai mult, simteam ca am emotii pentru ea. Am plecat senina de acolo, a fost un moment pe care l-am trait intim, in ciuda amfiteatrului si a randurilor destul de pline de acolo.

  Răspunde
 6. Oana

  Mie mi-ar placea sa vad niste lansari in care scriitorul e lasat sa vorbeasca mai mult: despre el, despre cum scrie, cand scrie si, mai ales, de ce…Interventiile criticilor sunt bune, dar uneori parca prea sunt lungi, iar pentru aceste pareri avizate pot oricand sa citesc cronicile ce apar in revistele de specialitate. Insa cu autorul mult mai rar ai ocazia sa te intalnesti, indiferent in ce spatiu. Poate aceste lansari ar putea contine si un mini-interviu pentru autor, cu intrebari relevante despre scrisul său formulate de mai sus-pomenitii critici, care de altfel, se pricep mai bine sa identifice punctele nevralgice, de interes ale operei…

  Răspunde
   1. alex moldovan Autor articol

    Aha, la Book Corner. Acolo îl vei găsi pe Vali Derevlean – mâine toată ziua, apoi miercuri, joi, vineri după ora 4. Dânsul îți va înmâna cartea :).

    Răspunde
 7. simona

  cred ca e prea tarziu…vreau din suflet sa merg la lansare si sa citesc romanul..sunt profesoara de romana si e cel mai interesant cand te duci cu lectura facuta, atunci simti ca esti macar o infima parte din citiroul model, adica simti ca autorul iti raspunde Tie si pleci asa de incantat…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.