Concurs | Revista de povestiri

După cum mulți știți deja, Revista de povestiri este un nou și foarte interesant proiect publicistic / literar apărut anul acesta, rațiunea ei fiind să încurajeze literatura prietenoasă și lectura creativă. Dorindu-i viață lungă și colaboratori de nădejde, am ales să susținem și noi revista în fel și chip. Pentru început, mai ales în fel, dar vom ajunge cândva, desigur, și la chip. Deocamdată, v-o oferim spre lectură!

Buuuuun. Așadar, temă de concurs. Având în vedere că una dintre secțiunile revistei e cea de povestiri superscurte, vă invităm să scrieți și domniile voastre o astfel de povestire.* Pe scurt: uimește-ne, amuză-ne sau adu-ne la disperare, iar cele mai interesante / inspirate / geniale trei răspunsuri vor fi premiate cu câte un exemplar din cel mai recent număr al revistei. Răspunsul poate fi dat și sub forma unui articol scris pe blogul tău – mai ales dacă ai un blog.

Concursul începe vineri la prânz şi durează până luni seara. Revistele nerevendicate se vor reporta după două săptămâni, iar destinatarul premiilor trebuie să aibă o adresă din România. Alte amănunte şi precizări vor fi publicate pe parcurs, pe măsură ce le vom afla rostul şi locul. Dacă le vom afla. Dacă nu, nu.

Spor la răspunsuri inspirate!

* Prin superscurtă înțelegm o povestire care nu depășește o frază sau câteva rânduri. Scurte.

41 de comentarii la „Concurs | Revista de povestiri

  1. Geta

    O povestire scurta ? Incerc.

    Inelul magic:
    Candva, in secolul trecut, ai gasit un inel si mi-i l-ai daruit fara sa stim ca timpul ne va oferi o clipa de eternitate in doi, pe care insa eu n-am fost pregatita sa o inteleg si s-o accept.Azi sper ca acea clipa nu a fost ultima noastra sansa de a fi nu doi ci unul…

    Răspunde
  2. Georgiana

    Ieri, în timp ce fumam o ţigară pe balcon, l-am văzut pe Cioran cum mergea molcom pe alee, cu faţa lui de clovn trist. Avea o pungă marca Mega Image şi o alta cu cartofi (cred). Am aruncat repede ţigara într-un vreasc de frunze uscate şi am coborât scările. „Domnu’ Cioran, staţi!”. „Pe cine strigi, domnişoară?” zise administratorul blocului, „nu vezi că stai în faţa unui nor de fum? Cine dracu’ o fi dat foc?”

    Răspunde
  3. krokosor

    M-am intalnit cu singuratatea mea la non-stopul de la piciorul blocului. Ce frumoasa s-a facut! Am invitat-o sa urce la un pahar de bere.
    „Ce mai faci?”, am intrebat-o tremurand toata. „Good to see you,” mi-a raspuns, zambindu-mi cu toata fiinta ei stravezie.
    Avea un glas lucios, plin de furnici care mi-au umplut intr-o clipita ochii, gura, intestinul subtire. O voce sclipitoare, care m-a facut sa ma cutremur din pricina amintirilor pe care le avem impreuna.
    Ea, pe fotoliu. Eu, pe canapea. Ne zambeam din priviri, ne adulmecam.
    Deodata, ea rupse tacerea fermecata: „M-ai lasat singura.” Si ochii ei de quartz au scaparat. Eu am plecat privirea si am departat buzele, gata sa incep sa ma dezvinovatesc. „Nu trebuie sa spui nimic,” continua. Si cuvintele cadeau precum o cortina la sfarsitul stagiunii. „Voiam doar sa stii ca sunt nefericita singura,” a mai spus. Ma socotea, deci, vinovata.
    „Poti sta peste noapte, daca vrei,” am invitat-o si ea a zambit inseninata. Si-a adunat picioarele de manechin sub ea, a intins o mana serafica spre pahar si a luat o gura de bere.

    Răspunde
  4. Oana I.

    Ai suflat cu scepticism. Ai facut ochii mari apoi. Ti-am spus eu ca asa o sa fie. Ti-am smuls dracia aia din mana si am fugit prin gradina, unde mi-am dat sufetul sufland. Sa fi vazut ce fata aveai. Vrajit, nu altceva. Fum in baloane de sapun.

    Răspunde
  5. J.P.

    Nu că m-aș fi îmbătat de-a dreptul, da’ adevărul e că-n seara cu pricina am uitat că mă-ncadrez abia la categoria ‘muscă anorexică’ în ceea ce privește greutatea-n societate și m-am atins de lichide mai concentrate în alcooluri decât îmi permite constituția. Drept pentru care nu mi s-a părut mare scofală să mă trântesc alături de el pe trotuar, ca să ne holbăm cu capu-n jos la taximetriștii ce navigau printre castanii ieșiți la promenadă. Abia după ce-am ajuns acasă și-am început să scotocesc după chei mi-am dat seama că picajul îmi fusese amortizat de geantă. Unde se nimerea că, încadrat de-un prețios ou încondeiat de-o prietenă, păstram și-un gălbenuș ce se insinuase până-n sufletul fiecărui obiect cu care făcuse cunoștință-n seara aia. Ca să vezi ce pățești dacă te săruți cu persoane vag cunoscute, în față la BCR.

    Răspunde
  6. Liviu Dascălu

    Dacă e f. scurtă, aşa să fie:
    Cuplu de bătrâni privind de pe prispa unei case vechi din Câmpulung-Muscel; erau atât de singuri că nu-şi mai simţeau singurătatea.

    O variantă în engleză, mai pohetică: dancers with covered eyes, being so alone, dead was their sense of solitude.

    Bătrânul în parc, citind umbrele aruncate de vânt.

    Dacă se acceptă şi proza poetică, atunci e ok, nu?

    Răspunde
  7. Dora

    Ne spalam pe dinti deodata. Pufnesc in ris cand imi povestesti ultima aberatie scoasa de bunicu-tau, in timp ce iti clatesti gura. Pasta de dinti sare pe oglinda si deseneaza un model abstract. E varianta mea de-ati scrie pe oglinda, cu ruj, “i love you”.

    Răspunde
  8. Liviu Dascălu

    „Acum, aici, în faţa acestei audienţe şi a milioanele de telespectatori, aţi fi dispus să juraţi că la mitingul electoral la care aţi participat în anul 2004 nu l-aţi lovit pe minorul Bogdan Istrăţoiu?”, întreabă moderatorul.
    „Nu l-am lovit nici în plex, nici cu pumnul în faţă”, răspunde Băsescu, măsurându-şi bine cuvintele.
    E ca un alergător de maraton care are grijă să nu păşească greşit pe ultimii metri ai cursei.
    Se uită într-un monitor: e bine, îi place expresia feţei. Zâmbetul i se lăţeşte pe încă jumătate de cm. Uitând o clipă de sine, ridică pumnul în sus, a victorie. Camerele stăruie îndelung asupra pumnului ridicat. În platou izbucneşte un râs isteric, general.
    …A doua zi, rezultatele sunt sigure. Lumea încă mai face glume pe seama ţopăielii lui Geoană din momentul finalizării votului, dar ce-i al lui, e al lui: a câştigat.

    Răspunde
  9. alex moldovan Autor articol

    Mulțumim tuturor pentru răspunsurile inspirate. Având totuși de ales doar trei dintre răspunsuri, Oana I., Georgiana și Dora vor primi câte un exemplar al revistei. Felicitări :D!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.