Câștigă o invitație la concertul Nik Bartsch de la București

Unul din cele mai interesante grupuri ale jazz-ului european, Nik Bärtsch’s Ronin, revine în luna mai 2012 în România pentru un concert găzduit de Sala Radio.

Grație prietenilor noștri de la Twin Arts, organizatorii evenimentului, vă putem oferi o invitație dublă la concertul de joi, 10 mai. Spuneți-ne, într-un scurt comentariu, ce vă inspiră muzica acestei excepționale trupe, iar cel mai inspirat răspuns va fi premiat cu invitația la concert. Puteți răspunde pe blog sau pe pagina de Facebook – toate răspunsurile vot fi luate în considerare. Deadline, miercuri seară. Spor!

Nik Bärtsch’s Ronin îmbină inteligent elemente de jazz, funk, muzică clasică contemporană sau muzică ritualică japoneză, rezultatul fiind nu doar surprinzător de coerent, ci chiar un original „Zen Funk„, cum şi-au botezat ei înşişi stilul.

Carismaticul pianist Nik Bärtsch spune despre compoziţiile sale: „Pentru mine, muzica este un mariaj între arhitectură şi dramaturgie. Oraşul este un creuzet pentru multe idei, dar, desigur, este şi un pericol din cauza zgomotului, sunt prea multe lucruri, prea multe influenţe, prea multe posibilităţi. Totuşi, exact în asta constă provocarea pentru cineva interesat de meditaţie şi pace, trebuie să faci o alegere, să-ţi asumi responsabilitatea pentru elementele folosite în muzica ta. În calitatea mea de compozitor am dorit să mă delimitez de anumite dogme. Am încercat să combin ritmuri cu linii melodice mai simple, mai scurte, dar care totuşi evocă o anumită energie polifonică„.

Pe 10 mai 2012, ora 20.00, pe scena de la Sala Radio din Bucureşti îi veţi putea asculta pe Nik Bärtsch (pian), Kaspar Rast (tobe), Thomy Jordi (bas), Andi Pupato (percuţii), Sha (saxofon, clarinet). 

Biletele vor putea fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărtureşti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro. la următoarele preţuri:
Categoria I – 85 lei
Categoria II – 75 lei
Categoria III – 60 lei

Evenimentul este organizat de Twin Arts în parteneriat cu Ambasada Elveţiei în România. Acest concert este primul din seria evenimentelor Jazzistika. Nu este permis accesul în Sala Radio cu aparate foto profesionale şi camere de filmat.

Detalii pe www.twinarts.ro şi www.eventim.ro.

3 comentarii la „Câștigă o invitație la concertul Nik Bartsch de la București

  1. Valetina Manea

    Imi inspira contemplare, reverie si ma ajuta sa imi golesc mintea de lucrurile inutile, pentru a ma concentra doar asupra celor care conteaza cu adevarat!

    Răspunde
  2. Madalina

    Imi inspira un film de Wenders, cu perspective spectaculare asupra unui oras cu mult beton si autostrazi, la apus. un film cu ritmuri intretaiate, povesti suprapuse, unele color, altele alb negru, spuse in paralel. firul rosu ar fi ochiul cameleonic, marit pe detalii, care refac din unghiuri diferite cadrul si amanuntele povestii. Cred ca imi inspira un film de Wenders & Jarmusch.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.