PIETÓN | Expoziție foto Roxana Pop

PIETÓN, pietoni, s. m. Persoană care umblă pe jos pe o arteră (cu trotuare) străbătută de vehicule. (DEX)

„Sunt un pieton ca mulţi alţii. Îmi place să bat orașul în lung şi-n lat, cu aparatul de fotografiat la mine. Mă las furată de peisaj, uneori ajung să fotografiez până și pavajul. Cel mai mult îmi place însă să observ lumea care trece, stă sau se joacă pe stradă. Strada – locul în care poţi să iei cel mai bine pulsul unui oraş, al unei comunităţi. 

Cred că fotografia de stradă e una dintre cele mai sincere fotografii. Te obligă să observi participativ. Nu e de ajuns să stai la pândă, aşteptând ca fotografia să vină la tine – ești cel care merge înspre ea. Pentru mine, în fotografia asta cel mai important e omul, pietonul, cel care locuieşte şi însufleţeste strada. O fotografie de stradă bună aş zice că reuşeşte să te facă şi pe tine, ca privitor, să devii (un) pieton. Cum spunea Bruce Gilden, ‘…dacă poţi mirosi strada doar uitându-te la o fotografie, atunci aceea este o fotografie de stradă’. 

PIETÓN se apropie de direcţia pe care vreau să o abordez în întregul meu demers fotografic. E o relfexie a proximităţii spaţiale. Expoziţia cuprinde fotografii făcute în călătoriile mele din ultimii doi ani (Belgia, Olanda, Spania). În timpul lor am avut ocazia de a explora o altfel de stradă: poate mai occidentală, cu siguranţă mai diversă. Oamenii sunt tot oameni, dar mediul este altul și el se reflectă pe fețele, în posturile oamenilor. Simt că în fotografiile astea unde e mai important decât când.” (Roxana Pop)

28 iunie – 31 august 2012
librăria Cărtureşti Cluj
vernisaj: joi, 28 iunie 2012, ora 19:00

O părere la “PIETÓN | Expoziție foto Roxana Pop

  1. ggl

    Drăguţ. Cam cuminţi, cam timide. Unele nu tocmai grozave tehnic. Vreo trei bunicele, inclusiv cea de pe afiş. Grafice, incadrate atent, poate prea atent. Probabil i se potriveşte asta, are sens să insiste. Cel mai nimerit e să faci fotografie de stradă într-un oraş în care trăieşti şi căruia îi cunoşti ungherele ascunse turistului ocazional.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.