Concurs | Self Help | Premiul Nobel

Pentru că săptămâna asta (adică joi) se va anunță câștigătorul Nobelului pentru literatură (cu privire la care ne-am pronunțat deja aici), pentru că toată lumea vorbește despre asta și, suntem convinși, aveți cel puțin un preferat care a fost în mod impardonabil trecut cu vederea de către onoratul juriu desemnat să acorde distincția, vă invităm să răspundeți la întrebarea de mai jos și să câștigați romanul Self Help, scris de Edward Docx și oferit de Editura VELLANT:

Ce scriitor credeți că merită să ia Nobelul și (încă) nu l-a luat? Și, mai ales, de ce îl merită?

Despre carte: o familie împrăştiată în patru oraşe, o scrisoare misterioasă, o moarte neaşteptată. Self Help are toate ingredientele unui thriller, dar este mai mult decât atât. În căutarea adevărului ascuns cu mult timp în urmă, pornim în rescrierea cronicii familiei Glover din perspectiva fiecărui membru: Maria şi soţul ei, Nicholas, gemenii Gabriel şi Isabella, Arcadi, fiul abandonat. Rezultatul este un roman ca o păpuşă rusească: fiecare poveste ascunde o alta şi fiecare descoperire conduce la un nou mister. Mai departe, scrie-n carte.

Despre autor: Edward Docx s-a născut în nordul Angliei şi a copilărit în Manchester şi Londra. După şcoală, a urmat cursurile Christ’s College, Cambridge, unde a studiat literatura engleză. Şi-a început cariera de scriitor profesionist lucrând pentru diverse ziare naţionale. În 2007 publică cel de-al doilea roman, Self Help – intitulat Pravda (Adevărul) în S.U.A. – care este nominalizat la Man Booker şi câştigă Premiul Geoffrey Faber. Cel mai recent roman al său, The Devil’s Garden, a fost publicat în 2011. Edward Docx a scris pentru The Times, The Telegraph, The Washington Post, The Guardian, The Observer, Vogue şi The Independent.

Cel mai interesant răspuns va primi ca premiu volumul publicat de prietenii noștri de la Editura VELLANT, cărora le mulțumim pentru generozitate. Răspunsul poate fi dat și sub forma unui articol scris pe blogul tău – mai ales dacă ai un blog. Concursul începe marți şi durează până duminică seara. Cărţile nerevendicate se reportează după două săptămâni, iar destinatarul premiilor trebuie să aibă o adresă validă din România. Alte amănunte şi precizări vor fi publicate pe parcurs, pe măsură ce le vom afla rostul şi locul. Dacă le vom afla. Dacă nu, nu. Spor la răspunsuri inspirate!

13 comentarii la „Concurs | Self Help | Premiul Nobel

 1. sasha

  eu. pentru cartea pe care nu am scris-o, dar as scrie-o daca as sti ca Nobelul nu ar fi atat de scartar si m-ar lasa sa o castig. motivatia ar fi monstruoasa. multumex.

  Răspunde
 2. Adina

  Cartea o am, dar nu pierd prilejul sa spun ca m-as bucura sa castige Margaret Atwood (pentru sensibilitatea viziunii distopice si caracterul de catarca care nu-i permite sa recunoasca ca scrie SF).

  Răspunde
 3. mk

  fiindca vad ca se poarta si ne-persoane laureate, vezi UE, as fi dat nobelul tichiilor lui michel tournier. sunt sigura ca l-au inspirat. in absenta lor ar fi dat atentie cheliei sale infrigurate. si-ar fi ratat vocatia cu siguranta!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.