Muzika Magika | primă audiţie Manu Katche – Manu Katche (ECM 2012)

1. Running After Years – o introducere, în tempo mediu, în atmosfera albumului, inspirată din jazz-ul anilor 60, ne oferă şi prima surpriză a CD-ului: trompeta lui Molvaer apare eliberată de încărcătura efectelor electronice.

2. Bliss continuă atmosfera cinematică cu o ritmică ceva mai tribală peste care străluceşte prezenţa Hammond-ului B3.

3. Loving You este ceea ce se anunţă în titlu, o baladă sentimentală care ce înscrie cuminte în siajul bucăţilor anterioare.

4. Walking By Your Side se bucură de o partitură de tobe elegantă, pe balansul căreia Molvaer îşi poate broda acum liniştit expozeurile sale binecunoscute.

5. Imprint întăreşte senzaţia de easy listening, complice ritmica downtempo, unisonurile trompetă-saxofon şi eleganţa aproape romantică a pianului.

6. Short Ride se inspiră din acelaşi soul jazz specific anilor 60, în prim planul scenariului muzical aflându-se acum tenorul lui Brunborg.

7. Beats & Bounce creşte puţin stroke-ul cu un funk aşezat care invită din plin la improvizaţie, dovadă şi faptul că, cu cele 8 minute şi 28 de secunde ale sale, este cea mai lungă piesă de pe album. În partea ei secundă îl regăsim pe Molvaer în mediul său familiar.

8. Slowing the Tides preia ştafeta din locul în care o lăsase trompetistul norvegian. Chiar dacă pe coperta interioară este specificat faptul că toate bucăţile sunt compoziţii Manu Katche, atmosfera introductivă i se datorează exclusiv celui dintâi.

9. Loose survine la timp pentru a ne readuce în teritoriul anterior explorat al jazz-ului şaizecist.

10. Dusk On Carnon încheie CD-ul cu o notă meditativă, deloc surprinzătoare având în vedere coordonatele sale. Pianul solo, la care se aşează de această dată chiar Manu Katche, funcţionând aici ca o coda muzicală şi auctorială.

Nils Petter Molvaer – trumpet, loops
Tore Brunborg – tenor & soprano saxophones
Jim Watson – piano, Hammond B3
Manu Katche – drums, piano

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.