Concert The :Egocentrics la Cluj

TORSO BOOKING și FABRICA DE PENSULE (SALA STUDIO) vă invită la unul dintre ultimele evenimente stoner ale acestui an, un eveniment cu totul exclusiv de space / instrumental / stoner rock avându-i ca protagoniști pe pionerii stoner-ului național: THE :EGOCENTRICS (Timișoara/RO). În deschidere, amicii noștri de la METHADONE SKIES (Timișoara/RO ) vor pregăti rampa de lansare! Warm-up-ul și afterparty-ul vor purta amprenta clasică A NIGHT INTO THE VOID + a special visual set-up!

1 decembrie, FABRICA DE PENSULE – SALA STUDIO, DOORS OPEN: 21:00, ACCESS: 15 Ron

THE: EGOCENTRICS (Psychedelic / Rock / Soul – Timişoara, RO)

http://www.facebook.com/egocentricsband
http://www.myspace.com/egocentricsband

The Egocentrics sunt pionierii instrumental stoner/psychedelic-ului românesc, lansând în 2008 primul EP self-released „Mystic Initiation”, EP ce primeşte la foarte scurt timp review-uri pozitive de la site-uri precum Cosmic Lava şi The Ripple Effect. Trio-ul format din Brenn, Jess şi Hera s-a format la Timişoara, dezvoltând în timp o chimie puternică ca şi trupă, promovând o nouă abordare a rockului psihedelic cu infuzii de „jazz-like state of mind”, combinând contrastele puternice cu improvizaţiile îndrăzneţe şi cu un interplay consistent.
La scurt timp după apariţia EP-ului, trupa a semnat un contract cu renumita şi bine cotata casă de discuri NASONI Records din Berlin, contract ce îi lansează pe o orbită selectă în lumea acid/psychedelia/stoner-rockului european. Fiind înregistrat în august 2009 şi lansat pe 1 Aprilie 2010, primul album numit „Love Fear Choices and Astronauts” este o revelaţie pentru scena muzicală românească. Cu o structură de patru piese trecând de la pasajele ambientale la cele introspective şi de la landscape-uri rezonând a space-rock la riff-uri supraîncărcate, „Love Fear Choices and Astronauts” reprezintă un debut discografic impresionant, fiind foarte bine primit de critica muzicală de specialitate cum ar fi Lowcut (DEN), Psychotropic Zone (FIN), StonerRock.com, Sleeping Shaman (UK), Lords Of Metal (NL), etc.
A doua apariţie discografică este una foarte proaspătă. Apărut tot sub egida NASONI Records, al doilea LP a trupei „THE CENTER OF THE CYCLONE” a văzut lumina pe data de 5.03.2011, la Timişoara, în Club Daos. Albumul ilustrează o îmbunătăţire în ceea ce priveşte energia trupei, compoziţia muzicală şi sound-ul acesteia, în paralel cu performance-ul live ce devine din ce în ce mai intens şi hipnotic.
Pentru a defini cel mai bine sound-ul lor, se poate recurge la căteva trupe de referinţă pentru aceştia: MOTORPSYCHO, CAUSA SUI, COLOUR HAZE, BRANT BJORK, JIMI HENDRIX, 35007, MONKEY3, CAPTAIN BEYOND, CAMEL, KING CRIMSON sau NEUROSIS.

Current LINE-UP:
Tavi – drums
Jess – bass
Brenn- guitar

2 păreri la “Concert The :Egocentrics la Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.