„Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”: lansare la Cluj

Vineri, 8 februarie, de la ora 18:00, în Librăria Cărtureşti din Cluj, Editura Vellant lansează în haine noi povestea lui Petre Ispirescu, „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, alături de ilustratoarea cărţii, Maria Surducan. Tot atunci şi tot acolo se deschide o expoziţie în care cartea lansată se desfăşoară pe pereţi sub ochii celor care iubesc ilustraţia, basmele şi inspiraţia. Durata expoziţiei: 8 februarie – 21 martie.

tinerete

 

Nu rataţi sesiunea specială de autografe „desenate” în culori de Maria! 

Aduceţi cu voi la lansare un obiect magic din basme (mărul lui Prâslea cel Voinic, sarea din „Sarea în bucate”…) şi puteţi câştiga o carte semnată & desenată de Maria la faţa locului.

Maria Surducan s-a născut, a crescut şi a terminat Artele la Cluj. Întrebată “şi totuşi, tu ce faci în viaţă?”, zâmbeşte larg răspunde „cu o mână ilustraţie, cu o mână bandă desenată, cu cealaltă mână grafic design şi în cealaltă mână ţin ceaşca de cafea”. Avantajele sunt că aşa îţi poţi desena o viaţă exact cum ţi-o doreşti. Pe larg şi cu exemple: mariasurducan.blogspot.ro .

Proiectul „Pasărea măiastră” îşi propune să readucă poveştile româneşti în atenţia cititorilor prin ilustrarea şi reinterpretarea lor vizuală de către artişti români contemporani. Până acum, în colecţia coordonată la Vellant de Simona Răuţă au apărut „Povestea lui Harap-Alb”, de Ion Creangă, ilustrată de Cristiana Radu, „Făt-Frumos din lacrimă”, de Mihai Eminescu, cu ilustraţii de Nura El-Sayed, şi „Zâna Zorilor”, de Ioan Slavici, în ilustraţiile Mădălinei Andronic.

FB: vernisaj & lansare la Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.