Green Hours International Jazz Fest, ediţia a V-a, 2013

Green Hours International Jazz Fest, ediţia a V-a, 30 mai – 2 iunie 2013

Detalii pe: www.greenjazzfest.ro / www.greenhours.ro

Intrarea:

– abonament pentru toate cele 4 seri – 150 lei
– 30 mai – 50 lei
– 31 mai – 50 lei
– 1 iunie – 50 lei
– 2 iunie – 50 lei

Brăţările-intrare se vor găsi la sediul Green Hours, de pe Calea Victoriei 120, înainte de fiecare eveniment.

green

 

IMPORTANT:

Deoarece spaţiul este limitat, Grădina GREEN nu va fi dotată cu mese – decît strict pentru partenerii festivalului. La dispoziţia publicului vor exista scaune ce vor putea fi ocupate în ordinea sosirii, fără posibilitatea rezervării. Vor exista pregătite şi numeroase scăunele, perne si perniţe… Iar barul, cu produse şi preţuri prietenoase vă va sta la dispoziţie cu 2 puncte de vînzare.

În fiecare seară a GHIJFest – ediţia a 5-a, intrarea se va face începînd cu ora 18:00. Primul concert al fiecărei seri va începe efectiv între orele 19.00 – 19.30.

PROGRAM:

Joi, 30 mai, 7PM

I. SEBASTIAN SPANACHE TRIO (RO)

lansarea primului album SST: „HUMANIZED”

Sebastian Spanache – pian
Csaba Sánta – contrabas
Radu Pieloiu – baterie

II. ADAM BAŁDYCH IMAGINARY QUARTET (PL)

Imaginary Room

Adam Bałdych – vioară
Paweł Tomaszewski – pian
Michał Barański – contrabas
Paweł Dobrowolski – percuție

“…Bałdych dă viorii sale o voce şi o putere emoțională care au fost prea rar ascultate în ultimii ani oferind totodată scenei contemporane, o abordare într-adevăr nouă a instrumentului său”- Allaboutjazz.com

„Imaginary Room”, primul album ca leader al lui Bałdych – apărut în 2012 la prestigiosul label ACT MUSIC – a avut parte de o primire entuziastă şi de cronici pozitive atît în Polonia, cît şi în întreaga lume, proiectul fiind prezentat pe scenele festivalurilor de la Montreux sau Londra. Recent, „Imaginary Room” i-a adus lui Bałdych premiul ECHO Jazz 2013, cea mai importantă distincție a industriei muzicale germane.
„Imaginary Room” va fi prezentat în cadrul GHIJFest 5 în splendida formulă consacrată în Polonia, „Adam Bałdych Imaginary Quartet”.

Vineri, 31 mai, 7PM

I. MARIUS POPP (RO)

– solo piano 

Pianistul şi compozitorul autodidact Marius Popp (arhitect la origine), membru al vechii gărzi a jazz-ului românesc, nu are nevoie de nici o prezentare pentru cunoscătorii jazz-ului din România. S-a format ca muzician în timpuri în care muzica se învăţa cu sufletul şi în spaţiul colocvial, emoţionant al schimburilor abia permise cu alţi artişti, nu neapărat în cadrul adesea formal al şcolii. A performat în cele mai variate formule împreună cu practic toate numele sacre ale jazz-ului autohton şi este în acelaşi timp mentorul a numeroase noi generaţii de muzicieni. O prezenţă nepreţuita pe scena festivalului GHIJFest 5.

II. GILAD ABRO Trio (IL)

Gilad Abro – contrabas
Nitay Hershkovits – pian
Amir Bresler – baterie

Gilad Abro s-a format ca pupil al renumitului contrabasist Avishai Cohen, fiind unul dintre reprezentanții de seamă ai aşa-numitei „generații Avishai Cohen”. La GHIJFest 5, acest tînăr, dar veritabil „monstru” al basului dublu va fi prezent într-o formula de trio, alături de alți doi extraordinari tineri muzicieni a căror carieră muzicală se leagă de marele Avishai Cohen. Nitai Hershkovits (pian) a înregistrat un album în duo cu Avishai, iar acum face parte din noul său trio, în vreme ce Amir Bresler (baterie) a cîntat pentru cîțiva ani alături de acesta. Dincolo însă de influențele lui Cohen, toți cei trei sînt „marcați” de curentul jazz-ului israelian în sine, atît de specific prin amprentele sale tradiționale, bogăția ritmurilor şi nu în ultimul rînd prin influența puternică a clasicelor bebop şi swing ale Americii.

Sîmbătă, 1 iunie, 7PM

I. JAZZYBIRDS (RO)

Szep Andras – pian
Antal Attila – contrabas
Csergo Dominic – tobe
invitati:
Yolanda Covacinschi – voce
Reman Zoltan – saxofon

Jazzybirds este un trio înființat in 2011 în Cluj de către Andras (pian), Attila (contrabas) si Domi (percuție). Cei trei, împreună cu invitații lor cvasi-permanenți Yolanda Covacinschi (voce) si Reman Zoltán (clarinete, saxofoane), sînt responsabili pentru deja foarte cunoscuta prelucrare a piesei „Basket Case” a celor de la Green Day, grație căreia au ajuns destul de rapid în atenția publicului larg si a presei. Dincolo de aceasta, însă, cei trei au un repertoriu greu, în care intră compoziții precum „Mass In Blue” a lui Will Todd sau lucrări ale compozitorului Claude Bolling. Să mai spunem, ca să vă convingem că avem de-a face cu oameni serioşi, ca sînt foarte interesați de muzica de film?

II. IORDACHE and the Good News (RO/LB)

Iordache – saxofoane
Sian Brie – ghitară
Adrian Neacşu – contrabas, bas electric
Ghassan Bouz – percuţie (Liban)
Alex Kocsis – baterie

„Iordache and the Good News” este un grup format la iniţiativa saxofonistului Mihai Iordache, a percuţionistului libanez Ghassan Bouz şi a trei tineri muzicieni emergenţi ai noii generaţii: Adrian Neacşu – contrabas, Sian Brie – ghitară şi Alex Kocsis – baterie. În al 2-lea concert al serii de 1 iunie veţi avea ocazia audierii unei muzici originale, interferată de sound-uri orientale; dar puteţi avea şi plăcuta surpriză a întîlnirii unor standarde tratate în „maniera” Iordache. Încă o poartă muzicală între Orient şi Occident.

Duminică, 2 iunie, 7PM

I. ADRIAN GASPAR Trio (AU)

Adrian Gaspar – pian
Marko Ferlan – contrabas
Lukas Fellner – baterie

Adrian Gaspar Trio: jazz / funk / fusion / world / electro…sau, după cum se autointitulează: „trei tipi care se distrează în muzică”.

II. MIRCEA TIBERIAN feat. 
CHRIS DAHLGREN & CHRISTIAN LILLINGER (RO/USA/DE)

Mircea Tiberian – pian
Chris Dahlgren – contrabas
Christian Lillinger – baterie

Ideea inițiată la GHIJFest 2012 – prin invitarea lui Stian Westerhus cu al său Solo Guitar Project – de a incuraja apetenţa publicului autohton inspre jazz-ul experimental, continuă anul şi acesta prin concertul de închidere, care propune o formulă multicultural-internațională de excepţie: pianistul, compozitorul şi profesorul Mircea Tiberian, unul dintre cei mai apreciați muzicieni de jazz ai României, Chris Dahlgren, contrabasistul american care a mai fost prezent, alături de Maria Răducanu, la ediţia din 2011 a festivalului nostru şi Christian Lillinger un tînăr emergent baterist german.

via FB event

O părere la “Green Hours International Jazz Fest, ediţia a V-a, 2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *