12 scaune: despre cei care reușesc în viață

Am văzut de curând un film educativ. Ideea era că în viaţă reuşesc doar cei cu viziune. Bănuiesc că acesta e doar un fel de-a spune. Poţi avea viziune şi în ziua următoare să mori. Asta nu se mai numeşte că ai reuşit – în viaţă. Înţeleg deci că nu toţi, ci doar unii dintre cei cu viziune au succes. Atâta vreme cât nu vorbim de o certitudine, corect ar fi să spunem că, dacă ai viziune, poţi reuşi în viaţă. Pe de altă parte, poţi reuşi în viaţă şi fără a avea ceea ce numim viziune. Cunosc eu câteva cazuri, în fine, n-o să intru în detalii. Nu spun că e necesar să se întâmple aşa, dar e posibil. Cert e că există şi dintr-aceştia – fapt care mi se înfăţişează ca o certitudine de netăgăduit. Iată, pe scurt, ce am înţeles eu din filmul educativ:

Dacă ai viziune, poţi reuşi în viaţă.

Dacă n-ai viziune, poţi reuşi în viaţă.

3 păreri la “12 scaune: despre cei care reușesc în viață

 1. gadjodillo

  Eu cred că filmele ăstea nu ajută pe nimeni, vreodată. De consumat, le consumă oamenii fără viziune, care freacă netul căutînd calea miraculoasă prin care ar ajunge să aibă SUCCES. Dacă n-ai viziune, nu un filmuleţ te va ajuta să o capeţi.
  Bine, ele sînt nişte producţii care umplu o nişă de piaţă: oameni în aşteptarea a. Dar asta nu înseamnă că sînt adevărate, utile sau măcar etice.

  Răspunde
 2. gadjodillo

  da, dacă asta îţi doreşti. însă scopul lor primordial ar fi altul. trafic pe blog poţi face dintr-un milion de alte lucruri, ţine de modul în care scrii tu şi din ce reţea ai să ai trafic pe blog.
  eu, de exemplu, de vreo cîteva luni am trafic modic. am scris, am continuat să scriu o vreme. acum am lăsat-o baltă, că mi-a scăzut traficul sub nivelul celui de cînd m-am apucat de treaba asta, acum 6 ani.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.