Junetrip | albumul Aimna la streaming

Aimna este primul album de studio al duo-lui Junetrip format din Cristina Moraru (voce) şi Cristian Ciceu (ghitare, contrabas, percuţie, psalter). La realizarea albumului a participat ca invitat special şi Csergö Dominic (Kumm, Urma, Jazzybirds) – percuţie.

Albumul poate fi ascultat la streaming și/sau cumpărat.

 

junetrip

Aimna este un album situat la confluenţa mai multor genuri muzicale coroborate cu improvizaţii pe ghitară, contrabas sau psalter, versuri şi cuvinte inventate prin care se pătrunde în zona experimentului şi avantgardei dar fără exagerările unor muzici contemporane experimentale.

Despre versuri, cuvinte improvizate şi improvizaţie Cristina Moraru spune: “Deşi la prima vedere ar putea părea rutină, acest ritual al versurilor este, de fapt, dimpotrivă, o comemorare a unei intimităţi care îşi propune să alunge rutina. Mai mult de atât, fiind vorba de un întreg harem de piese, eu, cel puţin, nu aş putea invoca plictiseala… Dar mai sunt şi piesele nepremeditate, cărora nu le-am rezervat versuri, pentru că aceste piese pornesc dintr-o colaborare spontană, care îşi propune un alt tip de comunicare. În acest caz, articulez orice îmi vine în minte, indiferent dacă ceea ce încerc să evoc este o prelungire inexistentă a unui cuvânt deja existent, un colaj format din mai multe cuvinte provenind din una sau mai multe limbi, sau un cuvânt inexistent.” (Interviu Muzika Magika).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.