Jazz & More International Festival ediția a IX-a

În perioada 4-6 octombrie Sibiul va fi din nou gazda Festivalului Internațional de muzică creativă improvizată „Jazz & More“. Festivalul este anul acesta la ediția a noua, iar evenimentele se vor desfășura la Teatrul Gong, biserica evanghelică Sf. Ioan, Atrium Cafe. Directorul și curatorul festivalului, Mircea Streit, provoacă publicul și propune întâlnirea cu câțiva dintre cei mai reprezentativi muzicieni ai acestui gen muzical. Este un festival 100% non-comercial, care se adresează unui public interesat de muzica creativă, de muzica nouă; unui public care își pune mereu întrebări cu privire la evoluția și dezvoltarea muzicii. Festivalul este o experiență unică în spațiul cultural românesc: un alt fel de festival.

jam2013_poster

Prin concerte, workshop-uri, master-class-uri și jam-sessions festivalul vine în întâmpinarea publicului neavizat. Pentru aceștia există multe facilități, inclusiv intrarea gratuită la unele evenimente.

Cu un program de 17 concerte în doar trei zile, festivalul este un adevărat maraton muzical. Vor evolua muzicieni aparținând câtorva genuri muzicale contemporane precum jazz, muzică de cameră sau muzică improvizată. Muzicieni romani, precum Mircea Tiberian, sau grupuri precum Stylipsticks vor interacționa cu muzicieni străini în proiecte comune. Dintre invitații acestei ediții amintim grupurile „The Convergence Quartet“, format din Taylor Ho Bynum și Harris Eisenstadt, din USA , alături de Alexander Hawkins și Dominic Lash din Anglia. Tot din USA, trioul saxofonistului Sabir Mateen și ghitaristul Scott Fields împreună cu grupul său, „Freetet“;  din Danemarca, saxofonista Lotte Anker și trioul „Angel“, din Franț,a Eve Risser, Jean-Luc Guionnet, Edward Perraud și Benjamin Duboc, din Polonia, trioul „Erase“, din Austria pianista Elisabeth Harnik și mulți alții.

Organizator: Asociația Culturală INTERZONE. Programul și spațiile de desfășurare ale fiecărei zile sunt detaliate pe site-ul festivalului. Aici găsiți alte informații despre artiști, precum și modalitățile de achiziționare a biletelor pentru concerte. De asemenea, pe pagina de Facebook a festivalului găsiți ultimele informații despre festival. Festivalul este finanțat de Primăria Sibiu și de Consiliul local al municipiului Sibiu prin Casa de cultură a municipiului Sibiu. Partenerii acestei ediții sunt Institutul Cultural Polonez, Forumul Cultural Austriac și Federația Daneză de Jazz.

Costul unui bilet pentru o seara de concert este de 40 lei, tarif unic. Pentru elevi, studenti, pensionari, persoane cu dizabilități, prețul unui bilet pe seară este de 30 lei. Accesul este gratuit pentru copii sub 14 ani, însoțiți.

Ținând cont de numărul limitat de locuri, dar mai ales pentru o bună prelucrare a cererii dumneavoastră, vă recomandăm să rezervați locurile în avans la adresa de email: INFO@JAZZANDMORE.RO. La concertele din Johanniskirche si Atrium Cafe intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.