Lansare Ștefan Manasia | BONOBO sau cucerirea spaţiului

Librăria Book Corner vă invită miercuri, 16 octombrie, de la oara 17.00, la o întâlnire cu poetul Ştefan Manasia şi noul volum de poezii: Bonobo sau cucerirea spațiului (Editura Charmides, 2013). Alături de autor, vor participa la eveniment următorii invitaţi: Ion Pop, Ion Mureşan, Szántai János și Ștefan Baghiu.

book corner

Despre volum

„În doar câțiva ani, Ștefan Manasia a devenit una dintre cele mai importante figuri ale poeziei noastre de azi. Și nu mă refer aici doar la activitatea lui poetică propriu-zisă (dacă lăsăm la o parte plachetele underground, autorul a publicat deja trei volume), ci și la prezența pregnantă în spațiul public(istic).” (Alex Goldiş)

„Ștefan Manasia dispune – și în noul volum se vede cu ochiul liber – de o capacitate enormă de a experimenta. De altfel, poetul este cunoscut încă de la „Amazon“ ca un împătimit al stilisticii glam. Poezia luxuriantă, barocă, domolită și împrospătată de o estetică a onestității discursului definesc, acum la al patrulea volum, anarhismul livresc al autorului.” (Ștefan Baghiu)

Despre autor

Ştefan Manasia s-a născut la 18 mai 1977, la Piteşti. Absolvent al Facultăţii de Litere a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca în 2000, profesor de limba şi literatura română în perioada 2002-2003 în comuna Calaraşi, judeţul Cluj, este actualmente redactor al revistei de cultura Tribuna. Versuri şi articole ale sale au apărut in revistele Echinox, Tribuna, Familia, Vatra, Interval, Steaua, Paradigma etc. Este iniţiatorul clubului de lectură Nepotu’ lui Thoreau. Volume publicate: Amazon şi alte poeme (Tritonic – 2003 şi Vinea – 2005), când tu vii. etica grunge (samizdat, 2007), cartea micilor invazii (Cartea Românească – 2008), motocicleta de lemn (Charmides – 2011).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.