Lectură publică Poker. Black Glass – Bogdan Coşa

Librăria Book Corner din Cluj şi Editura Cartea Românească vă invită joi, 12 decembrie, începând cu ora 17.00 la o întâlnire cu scriitorul Bogdan Coşa. Întâlnirea este prilejuită de apariţia romanului Poker. Black Glass, roman lansat recent la Târgul de Carte Gaudeamus – Bucureşti.

Acest eveniment este organizat în colaborare cu Direcția județeană pentru sport și tineret Cluj și Clubul de lectură Nepotu’ lui Thoreau.

poker2Despre carte

Black Glass, cel de-al doilea roman al trilogiei Poker, continuă povestea lui Tudor Klein, personajul genuin şi supradotat care s-a bucurat imediat de o mare popularitate livrescă. La trei ani după aventurile acestui copil teribil în lumea opulentă şi miraculoasă a celui mai în vogă joc de cărţi al momentului, viaţa lui se schimbă drastic, sub ameninţarea unei conştiinţe tiranice. Noul roman al lui Bogdan Coşa este o tulburătoare şi autentică poveste de dragoste, care, prin hiperrealismul atroce, devine mărturia devastatoare a unui om singur, păşind tot mai absent, tot mai aproape pe zi ce trece de fluviul învolburat al nebuniei.

„De obicei, avem încredere în ceea ce este calm, egal, previzibil. Dar un bun romancier ne câştigă încrederea doar când îşi asumă riscuri adevărate. Bogdan Coşa ridică, iată, în mod curajos miza jocului său de poker.” (Caius Dobrescu)

Despre autor

Bogdan Coşa s-a născut pe 24 ianuarie 1989, la Codlea. A absolvit studiile masterale în teoria literaturii la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti. A publicat în 2011 Poker, primul roman al trilogiei cu acelaşi titlu, în urma câştigării Premiului pentru Debut al Editurii Cartea Românească în 2010. În 2013 i-a apărut la aceeaşi editură volumul de poezii O formă de adăpost primară. Este inclus, alături de 19 romancieri din Europa, în antologia European First Novel Festival (Visit Printing House Budapest, 2012). Între 1 octombrie 2012 şi 31 septembrie 2013 a beneficiat de bursa de creaţie a revistei Observator Cultural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.