Paolo Fresu Devil Quartet & Youn Sun Nah Duo la București

Jazz Night Out – Sala Radio – 14 octombrie 2014

Paolo Fresu Devil Quartet

Italianul Paolo Fresu e recunoscut de toată suflarea jazz-ului după sunetul distinct al trompetei sale. Pe lângă cele aproape 200 de concerte pe an, compune pentru cinema și balet, predă muzică și este director artistic la două festivaluri internaționale de jazz (Time in Jazz și Nuoro Jazz). Are un număr record de înregistrări, care se întind de-a lungul a 30 de ani de carieră și numeroase premii.

Paolo Fresu  Devil Quartet cântă la București în formula:

Paolo Fresu – trompetă / corn; Bebo Ferra – chitară; Paollino Dala Porta – bas; Stefano Bagnoli – tobe.

Youn Sun Nah Duo

Cu o voce pe care o folosește ca un instrument muzical, sud-coreeana e o cascadă capricioasă și imprevizibilă la frontiera cu jazz-ul. Youn Sun Nah pare posedată în momentele de improvizație, iar publicația Le Monde o descrie ca un „OZN care intră în contact cu universul jazz-ului”. Inițial actriță de musical în țara natală, sud-coreeana se mută la Paris și studiază jazz-ul. 10 ani mai târziu Guvernul Francez îi acordă ordinul „Cavaler al Artelor și Literelor” pentru merite deosebite în domeniul artei.

Youn Sun Nah cântă împreună cu chitaristul Ulf Wakenius, cunoscut pentru colaborările sale cu Oscar Peterson, Niels-Henning Oersted Pedersen și Ray Brown.

Programul evenimentului din 14 octombrie:

Ora 19:00 – Acces public
Ora 19:30 – Youn Sun Nah Duo
Ora 20:30-21:00 – pauză
Ora 21:00 – Paolo Fresu Devil Quartet

Nu este permis accesul cu camera foto profesionale. Înregistrările video sunt interzise pe toată durata concertului.

BILETE
Biletele pentru acest eveniment costă 85, 125, 145 de lei, în funcţie de categorie şi pot fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazineleGermanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro

Un eveniment organizat de Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Italiei  şi al Institutului Italian de Cultură din Bucureşti.

12 comentarii la „Paolo Fresu Devil Quartet & Youn Sun Nah Duo la București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.