Filme coreene la TIFF 2014

Cinci dintre cele mai bune filme coreene lansate în festivaluri și pe ecrane în ultimul an vor fi fi proiectate la TIFF în secțiuni precum Supernova, Fără Limită, Ochi pentru ochi sau Piața Unirii.

Pe lângă noua peliculă a renumitului regizor Kim Ki-duk, Moebius, pe 7 iunie, în Piața Unirii Open Air, spectatorii din Cluj vor viziona Expresul zăpezii/ Snowpiercer, în prezența actorului Vlad Ivanov, care joacă alături de John Hurt, Chris Evans, Tilda Swinton sau Ed Harris.

Filmele sunt prezentate la TIFF cu sprijinul generos al Ambasadei Republicii Coreea în România.

tiff

Moebius
Regia: Kim Ki-duk
Secțiune: Fără limită

Mistuită de ură din cauza îndelungatei sale infidelităţi, soţia vrea să se răzbune pe soţul ei, dar ajunge să-l rănească mortal pe fiul lor, dispărând apoi doborâtă de vină. Tatăl încearcă să îngrijească rana, dar vede că nu este vindecabilă şi îşi taie bărbăţia, convins că este sursa întregii nenorociri. Rezultatul este că rana se vindecă întrucâtva, dar când soţia se întoarce într-un târziu, familia se va trezi împinsă pe panta unei distrugeri încă şi mai îngrozitoare.

Festivaluri: Veneţia 2013, Toronto 2013

http://tiff.ro/tiff/film/moebius

Expresul zăpezii / Snowpiercer
Regia: Bong Joon-ho
Cu: Chris Evans, Song Kang-ho, Ed Harris, John Hurt, Tilda Swinton, Vlad Ivanov
Secțiune: Piața Unirii

În viitorul apropiat, un experiment destinat să micşoreze efectele încălzirii globale aruncă Terra într-o nouă epocă de gheaţă şi ucide aproape toate fiinţele vii. Singurii supravieţuitori umani sunt călătorii din Snowpiercer, un tren gigantic pus în mişcare de un motor revoluţionar. La bord este proclamat un strict sistem de clase sociale, cu elita spre capătul din faţă al trenului, iar cei săraci în capătul opus. În anul 2031, cei defavorizaţi se pregătesc de revoluţie…

Festivaluri: Berlin 2013 (Forum)
Premii: Cel mai bun regizor – Blue Dragon Awards 2013

http://tiff.ro/tiff/film/expresul-zapezii

Suspectul / The Suspect
Regia: Won Shin-yun
Secțiune: Ochi pentru ochi

Dong-chul este cel mai bun agent din Coreea de Nord – până când este abandonat într-o misiune, iar soţia şi fiica îi sunt ucise. Dat în urmărire generală şi sfâşiat între durere şi dorinţa de răzbunare, se angajează şofer de noapte al directorului unei corporaţii. Directorul este ucis cu brutalitate, dar înainte de a muri îi dă lui Dong-chul o pereche de ochelari. Acuzat de crimă, căutat pentru trădare şi disperat să afle secretul ochelarilor, Dong-chul fuge din nou. Nu vrea decât adevărul şi este gata să pornească un război pentru a-l obţine.

http://tiff.ro/tiff/film/suspectul

Escrocheria / The Fake 
Regia: Yeon Sang-ho
Secțiune: Fără limită

Un sat urmează să fie inundat, iar sătenii cer să fie recompensaţi pentru relocare. Un pungaş pe nume Choi îi păcăleşte pe sărmanii săteni cu falsa lui religie pentru a-i face să cedeze banii primiţi de la stat ca ofrandă pentru biserică. Min-chul, un pierde-vară local, descoperă adevărul, doar nu convinge pe nimeni. Curând, ajunge să caute răzbunare.
Premii: Cel mai bun film de animaţie – Sitges 2013, Premiul International Fantasy Film – Fantasporto 2014

http://tiff.ro/tiff/film/escrocheria

Avocatul / The Attorney
Regia: Yang Woo-seok
Secțiune: Supernova

Nefiind în stare să refuze rugămintea disperată a unei vechi prietene al cărei fiu a fost încarcerat, avocatul Song Woo-seok decide să o ajute măcar să obţină dreptul de a-l vizita. Dar în sala de vizite a închisorii descoperă urme ale brutalităţii şi torturii pe întreg corpul fiului. Mai mult, află că acesta a fost acuzat pe nedrept de un guvern dictatorial. Uimit până peste poate, Song decide să preia cazul pe care niciun alt avocat nu ar îndrăzni să-l reprezinte.

http://tiff.ro/tiff/film/avocatul

Unul și unul 😀 😀 😀

3 comentarii la „Filme coreene la TIFF 2014

  1. student advantage discounts

    Attractive section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

    Răspunde
  2. fut 13

    DET kan du godt glæde dig til – mÃ¥ske ses vi om lørdagen – hvis vores vej falder forbi – men jeg er kun "besøgende" i Ã¥r pga andre arrangementer.

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.