Essential Notes | electronic jazz audio-video performance

Essential Notes este un proiect ce a luat naștere în toamna anului 2014 în Satu Mare, având la bază doi instrumentiști: Simion Bărnuțiu – clape, computer, și Kányádi Robert – tobe, percuție. Ambii muzicieni provin din medii muzicale asemănătoare și au mai colaborat în cadrul altor proiecte.

en2Compozițiile trupei sunt influențate de jazz-ul contemporan, dar și de experiențele muzicale ale ambilor muzicieni. De fapt, afinitatea lor pentru jazz și improvizație aduce în fața audienței un mix de sonorități dat de sound-ul specific muzicii electronice și de cel organic, reprezentat de pian și tobe acustice.

Concertele Essential Notes sunt însoțite de proiecții, astfel încât publicul va avea parte și de o experiență vizuală memorabilă.

Essential Notes înseamnă sonorități jazz filtrate electronic, mici glitch-uri interioare, flash-uri sentimentale care îşi găsesc în muzică forma ideală. Piese simple, curate, cresc și se deschid lent în evantaie bogate de electronici ermetice, de detalii fine de percuție, de motive stranii de pian, toate aglomerându-se treptat, atent, tinzând spre climaxuri reținute, ferm dezlănțuite. Piese care nu descriu ori definesc ceva anume, fiind doar simple suspensii temporale ale spiritului.

Un eveniment susținut de Jazz Factory.

Înființată la începutul anului 2015, Jazz Factory este o platformă care își propune promovarea unor proiecte relevante din zona jazz-ului contemporan și crearea unei comunități clujene de iubitori ai acestui gen muzical. Membrii platformei se întâlnesc săptămânal pentru audiții și vizionări muzicale. Printre evenimentele organizate de Jazz Factory se numără concertele susținute de artiști ca Sanem Kalfa & George Dumitriu sau Lucian Ban & Mat Maneri.

 


_________________________________________________________

ESSENTIAL NOTES
electronic jazz & collective resonance
www.facebook.com/EssentialNotesOfficial

Simion (Puiu) Bărnuțiu | clape, electronics
Kányádi Robert | tobe, percuție
_________________________________________________________

Susținere: 10 lei
Info & rezervări: 0264.450.655

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.