Olguța și marea demascare

„Voiam răzbunare. O răzbunare pe care s-o țină minte toată viața. Care să-i dea coșmaruri peste ani și care să-i lase urme la fel de adânci ca acelea pe care mi le lăsase mie.

În viață vine un moment în care lași în urmă iluziile și te trezești mai mult sau mai puțin brusc la realitate.“

Olguța nu are prea mult timp pentru visare, viața îi face mereu rost de acțiune. După șocul arestării tatălui ei, găsește în telefonul lui Victor selfie-uri cu o altă fată. Momentul e numai bun pentru încă o fugă de acasă.

La București, întâlnirea cu fascinanta Dora e ca un balsam: se distrează, îi destăinuie cele mai secrete gânduri, uită de haos. Odată reîntoarsă la Cluj și la probleme, Olguța și prietenii ei încep să culeagă informații, iar piesele de puzzle care se adună anunță urmări explozive.

7 comentarii la „Olguța și marea demascare

 1. Anda Adriana

  Domnule Alex Moldovan, ați devenit idolul elevilor mei de clasa a III-a. Când au aflat că ați publicat al treilea volum despre renumita Olguța, au fost atât de entuziasmați că au început să facă diferite scenarii despre subiectul cărții. Suntem nerabdători să intrăm în posesia cărții ( săptămâna viitoare) și sa ne așezăm la dezbatere.
  Ce bine ar fi să vă puteți alătura și dumneavoastra aceastei dezbatere ! La fiecare sfârșit de lună, când dezbatem cartea citită îmi amintesc că trebuie să vă aduc alături de ei. Și pentru că restricțiile nu ne permit astfel de întâlniri, au venit cu fel și fel de propuneri, dintre care cea mai fascinanta mi s-a părut aceasta, pe care v-o relatez mai jos. Specific că ei au plănuit fiecare detaliu cu privire la aceasta întâlnire.
  Copiii au plănuit o întâlnire cu dumneavoastră la vară, în tabăra pe care o organizam. ,,Este în aer liber” , argumentează ei.,, În a doua zi de tabără trebuie să apară domnul Alex și să ne spună ca a venit aici pentru a găsi un nou subiect de carte Olguta și prietenii ei de a III-a „( bineînțeles ați înțeles la care prieteni fac referire). De asemenea, tabără va fi educativă și pentru dumneavoastră, domnule Moldovan, deoarece ei vă vor îndruma în alegerea celui mai fascinant subiect și vor fi alături de idolul lor pe parcursul evoluției subiectului, contribuind cu,,fapte reale, din tabară” .
  Cam asa vad copiii mei de clasa a III-a întâlnirea cu dumneavoastră.
  Eu, în calitate de îndrumător spre descoperirea tainelor cititului, vă mulțumesc pentru cărțile minunate oferite copiilor și, promit, să îi ajut cu tot ce pot să vă întâlnească! ( Sper să-mi dați o mână de ajutor în acest sens!)

  Răspunde
 2. Ardelean Paul

  Bună ziua! Mă numesc Paul, elev la „Colegiul Național Avram Iancu Câmpeni”, care tocmai am terminat clasa a VII-a. Am terminat primele 2 volume din Olguța iar peste puțin timp o sa citesc și volumul 3. Nu sunt prea pasionat de citit, însă încă de când am citit primul volum din Olguța m-a inspirat să citesc mai mult! Deabea astept sa vad prin ce aventuri o sa mai treacă Olguța, și pe cine v-a mai întâlni!

  Răspunde
  1. Mincu Adela

   Buna ziua! Sunt Adela eleva in clasa a V-a. De cand m am apucat sa citesc primul volum din seria Olguța, am dezvoltat o pasiune si mai mare pentru citit. Cartile dumneavoastră sunt foarte bine scriae si atrag mult public. Le am recitit si as face-o de si mai multe ori.
   Succes la scris!

   Răspunde
 3. Cornianu Rodi

  Domnule Alex Moldovan, le-ati dat ceva tema celor de la clubul solomonarilor in legatura cu Olguta si un bunic de milioane cu un tablou al olgutei mostenit furat sau asa ceva, daca da imi puteti scrie toata acea tema pe care le-ati dat-o sau cerinta, pentru ca si eu as vrea s-o fac si sa va trimit apoi raspunsul aici al ceirntei? succes in a face mai multe volume cu Olguta!!!!🥰

  Răspunde
  1. alex moldovan Autor articol

   Salut, Rodi, mersi pentru urări! Pe cei de la Clubul Solomonarilor i-am rugat să-i urmărească prin Cluj pe cei care au furat tabloul pe care trebuia să-l primească Olguța de la bunicul ei, Constantin, și să scrie o scurtă povestire pe tema asta.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.