12 scaune (104) telefonul fără fir

Nu contenim să ne plângem că au dispărut obiceiurile, tradiţiile şi jocurile copilăriei sau tinereţii noastre. Adevărul e că numai un răuvoitor ar putea susţine că copiii din ziua de azi nu se mai joacă de-a telefonul fără fir. Ba dimpotrivă. Mie mi se pare că numai asta fac.

142 de comentarii la „12 scaune (104) telefonul fără fir

  1. alex moldovan

    Telefonul fara fir

    Cel mai bine e sa fii oarecum beat aici. Regula e simpla, stati in cerc, primul ii spune repede urmatorului un cuvant la ureche, ala intelege ce poate, spune mai departe ce-a priceput samd, iar la final se zice cu voce tare ce-a iesit. Cu cat seamana mai putin cu cuvantul initial, cu atat mai bine.

    Telefonul american

    Primul ii spune un cuvant celui din dreapta, acela ii spune alt cuvant celui din dreapta lui pana se inchide roata. Cineva sta pe bara si, dupa ce se termina impartasirea de secrete la ureche, incepe sa puna intrebari. Aiurea, ce-i trece lui prin cap, de la „ce-ai facut aseara?” pana la „cum ai rezolvat problema cu extraterestra aia verde cu sanii mari?” sau „ce i-ai face clientului X, daca nu te-ar vedea nimeni”.

    Tu trebuie sa raspunzi folosind cuvantul care ti s-a spus la inceput. Sa zicem ca cineva ti-a zis tastatura si e intrebarea cu clientul, merge sa-i zici „i-as sparge o tastatura de cap”. Dupa ce e intrebata toata lumea, cel al carui raspuns s-a potrivit mai bine pune intrebari tura urmatoare.
    (© Copyright Metropotam 2006-2009.)

    Răspunde
  2. alex moldovan

    Aş dori să le mulţumesc sincer celor care, prin contribuţia lor, au făcut să crească cu 25% numărul celor abonaţi prin mail la postări.
    Mulţumirile mele se îndreaptă, desigur, şi spre cei trei care erau deja abonaţi :D.

    Răspunde
  3. dana

    inocenta sau poate subversivitatea instinctuala a jocurilor de cuvinte. a jocurilor mintii, de fapt. fara varsta, fara numar…

    Răspunde
          1. dana

            intorcandu-ma la telefon… ca instrument de tehnica literara, alaturi de scrisoare, telefonul permite obtinerea starii de semi-absenta care ar trada un complex psihologic. este o stare cautata, provocata si preferata intalnirilor reale, caci poate fi controlata mai usor prin efort de vointa sau de inteligenta. sa fie si blogul o astfel de semi-absenta profitabila?!

            Răspunde
            1. ora25

              @dana, @oameni buni – explicaţi-mi şi mie că nu înţeleg! cum adică?! adică ar trebui să dau mai multe telefoane? cam câte?

              Răspunde
  4. ataraxia

    olaaa! ce faceti ppl?? hai ca incep eu telefonul fara fir. spun aici un cuvant si voi continuati. sa zicem: „cafea”.

    In rest, as vrea sa stiti ca nu sunt suparata pe voi (nu stiu cine a inventat asta), ca mi-as dori sa las totul balta si sa ma joc cu voi, eventual sa mai scriu si pe la mine. Nu am mai citit o carte de luni de zile si nici cu alto copii nu ma joc 🙁

    Răspunde
  5. ora25

    da, da, mai ales că se apropie sancta natalita, chiar că! 😀 😀 (elasticul nu mi se pare totuşi suficient de portocoaliu).

    Răspunde
  6. ora25

    Hiii! Fără număr! 😛
    Da’ eu v-am spus că am postat în fiecare zi şi că la anu’ n-o să mai fac la fel? Am ajuns la 214 da’ când împlinesc un an schimb ritmul complet 😀

    Răspunde
  7. ora25

    vai ce frumos! 🙂 când găseşti letopiseţul blogurilor să îmi dai şi mie de ştire. mai ales dacă e colorat şi dotat cu umor involuntar.

    Răspunde
  8. Misaki

    Imi place ca se aduna comentarii mai multe decat frazele postarii 😀 Copiii s-or juca ei de-a telefonul fara fir, dar ce te faci ca si bunica mea se joaca jocul ‘cesta. E la al 3-lea mobil: primul era un Nokia caramidos pe care-l impacheta in ziar cand il lua la piata, ca sa nu-l fure, mama! Tinea minte toate numerele de telefon si le tasta catinel de fiecare data (poate ar mai trebui si noi sa facem asta, abia-mi stiu numarul meu…). In plus, lasa mobilul intotdeauna langa fix, asa ca noi sunam pe ambele de innebuneam si ea era pe afara, dand graunte la gaini si cu flit noua 😀

    Acum are unul mai nou, apleaza numerele prin speed-dial, dar nu suporta mesajele, ca nu stie sa le citeasca.

    Problema nu e cu telefonul fara fir, e cu ala cu fir ca luna trecuta i-au facturat hoantele alea de la romtelecom niste convorbiri cu „internietu”. Iar ea s-a facut foc si para, pai il cunosc eu, mama, pe internietu’ asta?! 😀

    Răspunde
  9. cinemavictoria

    noi ne-am pus dolce si intre orele 6 si 10 seara ma incearca zilnic o neliniste pavloviana, ca e gratuit in retea si tre’ sa sun la mama. ne-au mai pus si o palarie din aia pentru tv. pe casa, dau cu capu’ in ea de fiecare data cand ma sui in pod, dar imi zic mereu ca sigur are protectie impotriva pasarilor asa ca probabil are si impotriva capului meu. 🙂

    Răspunde
  10. ataraxia

    sa va zic si eu acum. tata (65 de ani) are: calc mare (desktop), laptop (unul mai vechi dar bun cedat de noi cand ne-am luat unul nou), hard disk multimedia de 500GB! (deja plin), router wireless. toate primite cadou de la noi sau vechi cedate de noi. DC++ descarca in continuu si imi face spam cu poze si tot felul de filmulete primite de la altii.

    ce vrea de craciun? un hdd (fara multimedia, tata, de data asta) dar de 1 terra!, ca are multe filme care merita pastrate (pt cine nu stiu).

    daca pica netul este drama, skype are imagine mai buna ca yahoo, stie cum sa vada meciurile pe net. nu stie engleza, si nici sa faca setari. ia virusi, are si filme xxx, se roaga de lume sa ii mai curete si lui pe acolo prin calc, uita cum se face copy paste, daca nu trimite mailuri cu poze o vreme, uita cum sa le ataseze etc.

    a, si este la al 5lea mobil, 3-4 dintre ele fiind de ale mele mai vechi. multa vreme am primit smsuri cu cuvinteletoatelegateintreele ca nu s-a prins de unde sa puna spatiu 😀

    Răspunde
    1. cinemavictoria

      lasa ca si io am avut la un moment dat un telefon la care nu stiam de unde se dezactiveaza dictionarul si pana m-am prins, intr-un tarziu, trimiteam mesaje cifrate, de genu’ „pls paine tu”.

      Răspunde
    2. Misaki

      Foarte amuzant! Exista si un film pe tema asta, cu parintii batrani care vorbesc cu fiica lor emigrata pe messenger. Tata tasteaza un cuvant pe…5 minute si mama ii corecteaza greselile. Este funny, dar bitter-funny 🙂

      Răspunde
  11. ataraxia

    totul a pornit treptat, de pe vremea cand inca stateam cu ei. la inceput ma punea sa-i dau drumul la calc sa se joace carti sau jocul cu bile.

    Apoi a inceput sa citeasca ziare si apoi a incetat sa le cumpere pe hartie. Prima drama a fost cand m-am mutat eu de acolo. Cum imi mai citesc eu ziarele??? Ma lasi fara calculator??

    Si asa a aparut primul calc. Apoi totul a decurs lin. A aparut caietul cu comenzi. Cum trimit email, cum intru in folderul cu filme, cum pun muzica etc 😀

    Avantajul este ca acum sunt in contact cu el in continuu si isi mai tine si el mintea activa.

    Răspunde
  12. ora25

    mama mea e corelistă, autocadistă şi o internaută foarte pricepută. citeşte cu interes tot felul de bloguri.

    când mi-a văzut postul de ieri mi-a zis: mamă, nu ştiu la ce te-ai mai obosit, mai bine trăgeai şi tu ca alex un oblon şi scăpai de-o grijă. 😀 şi nu suportă să vorbesc despre ea prin străini, văd eu diseară discuţii!

    Răspunde
  13. ora25

    aiurea, stai tu liniştit, sunt atâtea cărora le place. nu mai eu ştiu câte mătuşi şi vecine şi necunoscute m-au pus să le zic aşa la viaţa mea.

    Răspunde
    1. ora25

      vai, duamne, era să roşesc la aşa un compliment, am 34 da’ mama a fost mereu mai tânără ca mine, ce să-i faci, dacă n-am vrut să fiu copil modern. model.

      Răspunde
    1. ora25

      nu, nu la ăla, la altul 😀 pe lângă Universitate. (noroc c-acolo-s mai multe, să nu mă acuze că dau chiar aşa din casă).

      Răspunde
  14. ataraxia

    stop joc! va rog scrieti frumos comentariile unele dupe altele, ca nu mai stiu ce am citit si ce nu. daca imi scapa vreun detaliu improtant cum a fost cel cu varsta orei 25?

    Răspunde
          1. ora25

            lasă că oricum le aflaţi direct de la sursă :). nu ştiu, în ultima vreme chiar nu mai ştiu, n-am lăsat nici uşa descuiată, n-am mai lătrat după maşini, n-am mai aruncat mâncarea pe geam, n-am mai plecat de-acasă încheiată la haine cu un nasture mai sus şi-unul mai jos. am fost foarte cuminte. aaa, doar am tras pe nas nişte gel de duş de zmeură.

            Răspunde
  15. ultimulunicorn

    mi-e si necaz ca nu pot sa ma joc cu voi…
    si nu-mi vine sa cred cu ce prostii trebuie sa-mi consum nervii in schimb 🙁

    Răspunde
  16. cinemavictoria

    nu-l inchide in baie, c-o sa patesti ca mine: de fiecare data cand o sa ai o urgenta o sa gasesti motanu’ pe capacu’ de la wc si va trebui sa duci munca de lamurire sa se dea jos! 🙂

    Răspunde
  17. ataraxia

    bine, nu-l inchid in baie. capacul de la wc il calareste oricum si distruge hartia igienica constant. in doo bai.

    animalul fioros are voie peste tot. oricum nu conteaza ce are sau nu voie, el face oricum. mai nou are 2 stari: ori doarme ori este electric. calareste peste tot, se joaca in continuu cu orice, daca este nemultumit te musca de picioare.

    am fost si eu adolescenta, dar nici asa, domnule. il declar super activ si il trec pe calmante.

    Răspunde
  18. ataraxia

    apropos de zapada, eu am sters azi niste geamuri si mi-am pus okelauri de soare 😀 si ca sa nu ma injurati prea tare, acum ca se insereaza sa face si aici frigutz.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.