Din livada cu vişini

Prăjitura cu vişine

(to whom it may concern, courtesy of coolcat2)

Ingrediente: Aluat: 350 g făină, 250 g margarină, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr pudra, ½ linguriţă sare

1 kg vişine

Spumă: 4 albuşuri, 280 g zahăr tos, O lingură zeamă de lămâie, 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare: Margarina se freacă cu zahărul pudră şi puţină sare. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare şi la urmă se adaugă făina. Se amestecă toate fără să se frământe. Se întinde în foaie de 1 cm grosime. Se coace la foc potrivit circa 20 min., să nu se rumenească prea tare. Între timp se spală vişinele, se scot sâmburii şi se presară peste ele o lingură de griş. Fructele se pun apoi repede peste aluatul din tava. Se mai dă la cuptor 10-15 minute, la foc mic. La final, se adaugă peste fructe spuma. Se mai dă la cuptor cu uşa cuptorului complet deschisă, la foc foarte mic sau chiar stins dacă mai este cald cuptorul. Se lasă să se prindă spuma circa ½ oră. După ¼ de oră se întoarce tava. Se lasă în tavă să se răcească apoi se taie.

Vă doresc poftă bună!

24 de comentarii la „Din livada cu vişini

  1. ataraxia

    hihi. inca mai am din sticla cumparata anul trecut cu 8 euro. cum sa fie 8-12 euro o sticla de pisinata? ce aiurea. ma rog, am cumparat-o dintr-un loc turistic, un fel de sighisoara a noastra 🙂

    cred ca ar merge facuta praji cu si visine din pisinata, dar ar costa cam scump.

    Răspunde
  2. alex moldovan

    Corect e să ai vreo 20 de litri puşi pe iarnă, indiferent cum îi zici.
    But hear this: Prăji cu vişine din vişinată plus pepene (galben sau verde) cu votcă injectată @-). Mâncaţi sănătos, mâncaţi fructe!

    Răspunde
  3. soranutzza

    merge cu capshuni, dar ai grija sa nu pui prea multi si sa nu ii tii prea mult la cuptor pentru ca se inmoaie ca naiba…cu caise, foarte bun si cu cirese la fel, pofta buna!!!!
    vishinata ramine bineinteles pe locul intii.

    Răspunde
  4. ataraxia

    eu am mancat la o petrecere acum ceva ani gelatina din aia colorata pt copii facuta cu votca. era servita in paharele de sampanie. foarte bun. nu mai stiu cum am ajuns acasa.

    Acum m-am specializat pe mojito, drept pt care am pus chiar niste menta in ghiveci. maaaare gospodina, dle.

    Răspunde
  5. soranutzza

    nope, n-am mai gasit pe nimeni la 16.00, doar tablagiul de serviciu de care mi-a fost mila.da nu-i bai, merg azi mai repede…

    Răspunde
  6. soranutzza

    e o prostie, mai bine sa nu fii…
    da, sigur ca vreau reteta, am baut ceva daiquiri daca bine tin eu minte si a fost foaaaarte bun.
    multumiri

    Răspunde
  7. ataraxia

    reteta mojito

    ingrediente: limes taiate in 4, zahar, menta proaspata, cuburi de gheata si rom alb (cu cat este mai de calitate cu atat iese mai bun – noi folosim Bacardi)

    se pun 4-6 bucatele de limes intr-un pahar, 1 lingurita de zahar alb peste si frunze de menta dupa gust (mie imi place cu multa menta). se zdrobesc cu chestia aia de lemn cu care se face mujdeiul, de preferat sa fie noua ca sa nu puta.

    dupa ce s-au strivit primele ingrediente, se adauga romul in functie de taria dorita.

    se pune gheata intr-un prosop de bucatarie (de preferat sa fie curat), se strange bine si se loveste de o suprafata tare, eventual de podea, pana se sfarama gheata.

    se umple paharul cu gheata pana sus. se infinge pai

    Răspunde
  8. soranutzza

    1.ataraxia – multumiri pentru reteta, m-am distrat minunat!
    2.alex moldovan – desigur, ultimele mahmureli au dovedid cu prisosinta zicala.

    Răspunde
  9. Pingback: “mai bine să-ţi fie rău, decât să-ţi pară rău”. – Cronica pasarii arc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.