Prăjitura cu vişine
(to whom it may concern, courtesy of coolcat2)
Ingrediente: Aluat: 350 g făină, 250 g margarină, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr pudra, ½ linguriţă sare
1 kg vişine
Spumă: 4 albuşuri, 280 g zahăr tos, O lingură zeamă de lămâie, 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare: Margarina se freacă cu zahărul pudră şi puţină sare. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare şi la urmă se adaugă făina. Se amestecă toate fără să se frământe. Se întinde în foaie de 1 cm grosime. Se coace la foc potrivit circa 20 min., să nu se rumenească prea tare. Între timp se spală vişinele, se scot sâmburii şi se presară peste ele o lingură de griş. Fructele se pun apoi repede peste aluatul din tava. Se mai dă la cuptor 10-15 minute, la foc mic. La final, se adaugă peste fructe spuma. Se mai dă la cuptor cu uşa cuptorului complet deschisă, la foc foarte mic sau chiar stins dacă mai este cald cuptorul. Se lasă să se prindă spuma circa ½ oră. După ¼ de oră se întoarce tava. Se lasă în tavă să se răcească apoi se taie.
Vă doresc poftă bună!
to die for….
to live for
to for…
ce praji buna. aici nu se gasesc visine, toate merg la productia de visinata. merge inlocuita margarina cu unt si visinele cu capsuni?
Asta depinde. De câtă vişinată consumi înainte.
Dar în principiu cred că merge.
hihi. inca mai am din sticla cumparata anul trecut cu 8 euro. cum sa fie 8-12 euro o sticla de pisinata? ce aiurea. ma rog, am cumparat-o dintr-un loc turistic, un fel de sighisoara a noastra 🙂
cred ca ar merge facuta praji cu si visine din pisinata, dar ar costa cam scump.
cum e corect? pisinata sau visinata?
o sa incerc sa fac reteta asta cu capsuni sau caise.
Corect e să ai vreo 20 de litri puşi pe iarnă, indiferent cum îi zici.
But hear this: Prăji cu vişine din vişinată plus pepene (galben sau verde) cu votcă injectată @-). Mâncaţi sănătos, mâncaţi fructe!
merge cu capshuni, dar ai grija sa nu pui prea multi si sa nu ii tii prea mult la cuptor pentru ca se inmoaie ca naiba…cu caise, foarte bun si cu cirese la fel, pofta buna!!!!
vishinata ramine bineinteles pe locul intii.
:)))), mai Alex mai, se poate?
ai uitat de blatul de piscoturi inmuiate in coniac….
Numa’ la blaturi vă stă capul. Şi vă miraţi.
@soranutzza Da’ ia zi: did you kick some police ass?
eu am mancat la o petrecere acum ceva ani gelatina din aia colorata pt copii facuta cu votca. era servita in paharele de sampanie. foarte bun. nu mai stiu cum am ajuns acasa.
Acum m-am specializat pe mojito, drept pt care am pus chiar niste menta in ghiveci. maaaare gospodina, dle.
nope, n-am mai gasit pe nimeni la 16.00, doar tablagiul de serviciu de care mi-a fost mila.da nu-i bai, merg azi mai repede…
yeeee, ataraxia devine noul meu rolemodel!!!!
e de bine sa fii rolemodel? ce e aia?
by the way, vrei reteta de mojito?
e o prostie, mai bine sa nu fii…
da, sigur ca vreau reteta, am baut ceva daiquiri daca bine tin eu minte si a fost foaaaarte bun.
multumiri
reteta mojito
ingrediente: limes taiate in 4, zahar, menta proaspata, cuburi de gheata si rom alb (cu cat este mai de calitate cu atat iese mai bun – noi folosim Bacardi)
se pun 4-6 bucatele de limes intr-un pahar, 1 lingurita de zahar alb peste si frunze de menta dupa gust (mie imi place cu multa menta). se zdrobesc cu chestia aia de lemn cu care se face mujdeiul, de preferat sa fie noua ca sa nu puta.
dupa ce s-au strivit primele ingrediente, se adauga romul in functie de taria dorita.
se pune gheata intr-un prosop de bucatarie (de preferat sa fie curat), se strange bine si se loveste de o suprafata tare, eventual de podea, pana se sfarama gheata.
se umple paharul cu gheata pana sus. se infinge pai
Cred că deja se impune să mut post-ul ăsta la categoria: „mai bine să-ţi fie rău, decât să-ţi pară rău”.
ataraxia: fă prajitura cu caise, nu cu căpşuni.
@coolcat: ai dreptate, cred ca e mai bine cu caise.
1.ataraxia – multumiri pentru reteta, m-am distrat minunat!
2.alex moldovan – desigur, ultimele mahmureli au dovedid cu prisosinta zicala.
Pingback: “mai bine să-ţi fie rău, decât să-ţi pară rău”. – Cronica pasarii arc