Carte de bucate: pâine de casă cu unt

Se ia o felie proaspătă de pâine de casă şi se unge temeinic cu unt pe o parte, având grijă să se întindă untul în mod egal peste tot, să nu rămână locuri neacoperite (care sunt mai puţin gustoase şi inestetice). Se adaugă un vârf de cuţit, după gust. E foarte important ca pâinea să fie proaspătă. Se numeşte că tocmai aţi gătit pâine de casă cu unt. Vedeţi ce uşor a fost?

Vă doresc poftă bună!

26 de comentarii la „Carte de bucate: pâine de casă cu unt

  1. soranutzza

    Noroc ca nu maninc piine cu unt, altfel cutitele mele ar ramine fara virfuri si adio filetat de peste si carne de miel!

    Răspunde
  2. Cony

    Da, ciudat aia cu se adauga un varf de cutit. Poate trebuia sa fie un varf de cutit de ceva. in rest, foarte simplu si eficient ! Numai bine !

    Răspunde
  3. ora25

    hhmm, de care? vârf de cuţit de unt? sau vârf de cuţit de pâine? sau poate un altfel de vârf de cuţit, de peşte, de îngheţată, de tranşat, de înjunghiat, de pictură…

    mi se pare că ai fost cam vag în descrierea ingredientului cheie!

    Răspunde
  4. ggl

    Se scapă felia. Ea va cădea întotdeauna cu faţa unsă în jos, murdărind covorul, parchetul sau lăsând urme cauzatoare de accidente prin alunecare pe pardoselile acoperite cu plăci ceramice lucioase. În cazul în care, conform reţetei, se mai adaugă un vârf de cuţit, probabilitatea ca accidentul prin alunecare să se finalizeze cu o cădere în vârful de cuţit tinde asimptotic spre unu.

    Răspunde
  5. vic

    1. un virf de cutit de sare.
    iar untul trebuie scos in prealabil din frigider.
    se pune si miere.

    2. mai exista si: faina cit cuprinde!

    Răspunde
    1. alex moldovan

      Daaaa, făină cât cuprinde! Şi am mai întâlnit o expresie interesantă: „după ochi” :). Dar n-am vrut să cresc gradul de periculozitate întratât. Mai ales că era deja implicat un vârf de cuţit…

      Răspunde
      1. ultimulunicorn

        bucatarul din poza erai tu, nu? te-am recunoscuuut! 😀

        f. tare reteta. o s-o experimentez si eu, cu tot cu varf de cutit, „dupa ochi” nu ma bag ca e cam stramt locul!

        pofta buna sa ne fie!

        Răspunde
  6. [idiot]

    pentru cei mai sceptrici va anunt cu nedisimuita satisfactie ca am urmat pas cu pas reteta domnului alex moldovan si ca cat ai zice UNTDELEMN m-am teleportat pe un teritoriu al celor mai rafinate senzatii culinguare.

    am avut totusi cateva interventii personale (nu as vrea sa fiu brutar si sa le proclam drept „imbunatatiri”)

    asadar

    – in loc de felie de paine de casa am folosit o feerie pe gheatza. e la fel de buna ca painea calda
    – in loc de unt am folosit margarina, ca-s vegetarian (din motive timide care tin de frica de inaltime in piramida trofica). bineinteles, principiile de ungere a grasimii vegetale pe felie sunt aceleasi ca la grasimea animala: sub nici o forma nu se vor lasa portiuni neunse, fara gust si inestetice si as adauga umil ca felia neunsa parca aluneca mai greu pe gat, mai ales daca acel singur ingredient lubrifiant nu este aplicat uniform peste tot parcursul feliei.
    – am adaugat la final peste reteta cateva fire de par de sare, ca asa facem la noi acasa in moldova cand ne e foame si nu avem pe masa decat paine si unt. punem sare, ca e buna in bucate. o portie contine atatea felii cat are painea.

    Răspunde
    1. vic

      bleah de-asa reteta.
      de la piinea calda de casa, taiata de-a latul pieptului, in felii groase, de acolo a pornit sa se invirta comedia.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.