Veşti bune pentru fanii români ai lui Andrei Rubliov. Se pare că drepturile de editare pentru jurnalul controversatului scriitor rus au fost cumpărate de o importantă editură de la noi, fiind deja în curs de traducere. Volumul va apărea în toamna aceasta şi va beneficia de o campanie intensă de promovare, culminând cu invitarea autorului pentru un turneu în cele mai importante oraşe din ţară. Abia aşteptăm!
Adica invitarea lui Rubliov.pictorul de icoane care a murit la 1300 si ceva…sau a cui..?:)) …Si care scriitor controversat?…
mort la 29 ianuarie 1427 sau 1430, cf. wikipedia 😉
Înţeleg că a fost invitat, dar nu reiese dacă a acceptat invitaţia sau a refuzat-o. Presupun că PR-ul care a fost trimis să-l contacteze personal nu s-a întors. Încă. Sau iarăşi e o păcăleală şi vom afla doar la lansare că autorul a anunţat o indisponibilitate de ultim moment. Unii autori găsesc tot felul de motive… E trist…
Păi tu ai construit un adevărat scenariu aici! Cred că ar merge făcut un film pe teme asta – io i-aş zice, simplu, chiar Andrei Rubliov. Are numele ăsta o sonoritate, ceva de speriat, sau mi se pare mie?
oh, da! andreei rublioov… te învăluie, te prinde, te duce unde vrea el.
Jurnalul lui Andrei Rubliov????
Poate al lui Tarkovski! Cat depre invitarea autorului…..
Păi de ce nu? Ai fi uimit câte poate face un PR bun… 🙂
Veşti bune și pentru fanii români ai lui Michelangelo și pentru cei ai lui Apollodor din Damasc Se pare că drepturile de editare pentru jurnalul controversatului scriitor italian dar și al celui roman au fost cumpărate de o importantă editură de la noi, fiind deja în curs de traducere. Volumul va apărea în toamna aceasta şi va beneficia de o campanie intensă de promovare, culminând cu invitarea autorului pentru un turneu în cele mai importante oraşe din ţară. Abia aşteptăm!
Mie mi-au plăcut mai mult Cărţile cu Apollodor decât cele scrise de el.
Banc bun. Întrebare la Radio Erevan: E adevărat că marele dar și controversatul nostru scriitor Andrei Rubliov își va publica jurnalul (subintitulat „Cum am făcut primul milion de dolari”) la o importantă editură din România? Și a doua întrebare: E adevărat că va acorda și autografe? Pare să fie o veste extraordinară pentru numeroșii săi fani din acea țărișoară…
Răspuns: Da, este adevărat! Doar atât, că Andrei Rubliov era pictor și nu scriitor (între timp ne-a și părăsit de vreo 600 de ani) și nu a scris nici un jurnal, ci a scris regizorul care a făcut un film în care pictorul era pretextul filosofiei artei, dar din păcate și acesta e mort de vreo 35 de ani, și nu era deloc controversat nici în 1966 când a făcut filmul și nici acum. Sperăm ca publicul din România, deși mai puțin informat, să nu se supere pentru absența oricăruia dintre cei doi.
Ei, bine că apare și jurnalul. Eu am văzut deja filmul după care s-a făcut jurnalul.
Postatorul „stirii” a dorit sa afle cat si cum stam cu atentiunea, cu remembuirea culturalniceasca-ne? Ori, ‘mnealui a cazut in capcana absentei propriilor repere ..:), confuzionandu-se la greu? Cert e ca majoritatea celor care-au trecut pe aici, special ca sa vada perla, au punctat…
Au punctat la greu – aşa am aflat şi eu de ecranizare… De asta-mi plac blogurile :)!