Cine sunt coordonatorii
Revista de Povestiri a ales ca tutori doi oameni în care are cea mai mare încredere în ce privește talentul, cunoștințele, experiența, inteligența, capacitatea de a împărtăși, atenția față de om (!).
Florin Iaru e poet, prozator, publicist şi, dacă vîrsta i-ar permite, ar fi şi studinte în drept.
A debutat în 1981, are cinci volume de poezii şi unul de proză scurtă, fără a mai socoti antologiile colective de la editurile Trei şi Art.
Săptămînal, publică în 24FUN cîte o povestire. Lucrează la Caţavencii şi scrie editoriale înAdevărul.
Marius Chivu scrie cronici literare de 12 ani (a început în România literară, iar din 2006 o face în Dilema Veche și Dilemateca, al căror redactor-editor și este), dar a debutat ca poet (Vîntureasa de plastic), a tradus din Tim Burton, Oscar Wilde și Lewis Carroll, a publicat o carte de călătorie (Trei săptămâni în Himalaya), iar în tot acest timp a semnat povestiri în tot felul de volume colective și antologii (Povesti erotice românești, Iubire 13, Prima dată, Povestiri fără filtru). Momentan mai scrie și în Elle.
Pentru cine facem atelierul
Cine crede că are talent, cine a scris dar nu știe cât de bine, cine vrea să debuteze, cine vrea să se perfecționeze, una peste alta oamenii cu ambiții literare sunt invitați să „candideze”. Gândește-te bine dacă scrisul e un vis pentru care ești dispus să faci efort: tutorii vor da teme, vei avea de citit, de scris, de gândit, de vorbit.
Ce cuprinde
Tutorii vor aborda teme precum structura unui text literar, personajul, conflictul, dialogul, descrierea, timpurile verbale, ce precede scrisul, cum ținem cont de cititor, cum găsim un final puternic și mai multe nu dezvăluim.
Două luni, două ședințe pe săptămâna, alternativ, cu fiecare dintre tutori, seara (vom stabili zilele și ora în curând). Deci 16 ședințe. Fiecare ședință va cuprinde 50 de minute de prezentare + cel puțin 10 minute de discuții.
Cele mai bune două texte literare rezultate în urma atelierelor vor fi publicate în numărul de februarie al Revistei de Povestiri.
La finalul atelierului vei primi o diplomă, ca suvenir mai mult, esențialul va fi experiența și dezvoltarea ta pe parcursul cursului.
Când se desfășoară
15 octombrie – 15 decembrie.
Unde
N-am stabilit încă, va fi un spațiu plăcut și ușor accesibil (central), în București.
Cum să te înscrii
Dacă vrei să participi, te rugăm să ne trimiți până pe 10 octombrie (inclusiv) un text literar de o pagină (2000 de semne cu spații). Textele mai lungi cu peste 10% nu vor fi luate în considerare. Orice gen e binevenit. Cei doi tutori le vor citi și vor alege maximum 20 de viitori cursanți. Trimite scrierea la simina[at]revistadepovestiri[punct]ro, ea va da mai departe tutorilor doar textul, fără numele tău.
Taxa de înscriere la ateliere este de 800 de lei. Ea va fi plătită doar de cei selecționați de tutori, în două tranșe de câte 400 de lei, la începutul atelierelor și după o lună. Se aplică o reducere de 10% pentru abonații rev de pov și pentru colaboratorii permanenți.
De ce să investești timp, bani și muncă
- Vei învăța să scrii bine și îți vei găsi stilul
- Vei primi feedback de la tutori și de la colegi
- Universul literar îți va fi prezentat așa cum nu-l găsești în facultăți sau pe Google – prin conexiuni, exemple, exerciții
- Vei putea să apreciezi un text literar prin mai mult decât „îmi place”/„nu-mi place”
- Ai șansa să fii invitat în echipa colaboratorilor permanenți ai Revistei de Povestiri și/sau să ți se publice un text
- Te vei simți extraordinar făcând ce-ți place
Dacă ai întrebări, fie le pui în comentarii, fie le trimiți pe adresa de mail a Siminei.
Atelierul de scriere creativă „Rev de Pov” | Revista de Povestiri.