Librăria Book Corner din Cluj vă invită marţi, 6 noiembrie, începând cu ora 18.00, la o discuţie despre societate civică şi rolul protestelor de stradă pornind de la noul volum al lui Adi Dohotaru – Protestatarul. O istorie participatică (Editura Tracus Arte, 2012). Alături de autor, vor lua parte la discuţie sociologul Norbert Petrovici şi criticul literar Alex Goldiş.
Despre volum
Protestatarul. O istorie participativă descrie posibilitățile întrevăzute ale unei democrații participative dintr-o perspectivă activistă temperată adesea de auto-ironie. Exemplele de nesupunere civică, serioase și ludice deopotrivă, ilustrează potențialul formării unor mișcări asociative ce se vor multiplica și întări dacă vom continua să reflectăm mai adânc asupra incongruențelor dintre un sistem capitalist și oligarhic, care a acaparat sfera relațiilor publice și private, și democrație, ca forum social cu acces egal. Conștientizarea acestor contradicții, incipientă în spațiul românesc și vizibilă la manifestațiile din iarna anului 2012, va conduce la conturarea unor coagulări contestatare mai ferme la adresa actualelor dezechilibre de putere.
Despre autor
Adi Dohotaru (n. 1983) este o combinație de istoric, publicist și activist social. A absolvit Facultatea de Științe Politice, Secția Jurnalism, a Universității Babeș-Bolyai și un master la Facultatea de Litere în aceeași universitate. Volumul său de debut se intitulează Anii 1960: mișcări contestatare în SUA și a apărut la Editura Eikon din Cluj în 2008. În prezent, este doctorand al Institutului de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române, unde studiază conceptele de revoluție și reformă în spațiul românesc la sfârșitul secolului XIX și începutul secolului XX. Este membru al unor mișcări asociative ca Grupul de Lucru al Organizațiilor Civice (gLOC). Colaborator al platformelor on-line CriticAtac și Think Outside The Box.
Pingback: Platforma urbana | Protestatarul. O istorie participativă